Donald Trump: Taylor Swift güzel ama liberal

Taylor Swift, pek bir şey yapmasa da ABD seçim sürecinde konuşulmaya devam ediyor. Müzisyen bir süredir Donald Trump'ın hedefi. Trump yeni kitabında yıldız müzisyen hakkında "güzel ama liberal" dedi.

Kültür Sanat 12 Haziran 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Donald Trump, ABD Başkanlık Seçimleri yaklaşırken yeni kitabını yayınladı. Geçmişte sanatçılarla sık sık atışan başkan adayının bir süredir ana hedefi Taylor Swift. Bunun nedeni de 35 yaşındaki müzisyenin diğer başkan adayı Biden’a verdiği açık destek. Trump ay sonunda yayınlayacağı yeni kitabında yıldız müzisyene de bir bölüm ayırırken onun hakkındaki görüşlerini sıraladı.

Donald Trump bu ayın sonunda raflarda yerini alması beklenen kitabı ‘Apprentice in Wonderland’de Taylor Swift hakkında “alışılmadık derecede güzel” diyor. Ancak övgünün bir de devamı var. Uzun süre ABD’li müzisyeni saflarına çekmek için uğraşan Trump şarkıcı için “Yasal olarak liberal mi? Rol yapmıyor mu? Bir country yıldızının liberal olarak başarılı olabilmesi beni şaşırtıyor” demiş.

Taylor Swift ABD seçimlerinin odağında

ABD siyasetinde Avrupa’nın aksine sol değerleri savunanlar liberal olarak nitelendiriliyor. Müzik kariyerine genelde ABD’deki muhafazakar kesimin dinlediği country müzikle başlayan Taylor Swift, her ne kadar daha popa yönelse de ülkedeki bu kesimden de hatırı sayılır bir dinleyici kitlesine sahip. Hal böyle olunca da onların oyuna talip Trump da stratejisinin parçası olarak 35 yaşındaki yıldızı doğrudan muhatap alıyor. Zira ABD’li müzisyen önceki seçimde Joe Biden’ı desteklediğini açıklamıştı.

Taylor Swift bu seçim sürecinde şu ana kadar sessiz kalmayı tercih etti. Müzisyen yayınladığı yeni albümü ve turne program gündemdeyken siyasi konuşarda sessiz kalması nedeniyle eleştirilerin odağında. ABD’li müzisyen öcellikle Gazze konusundaki sessizliği nedeniyle son dönemde takipçi de kaybetmeye başladı. Ancak o yine de şu anda ABD’nin en popüler yıldızı. Seçimlerin iki güçlü adayı Joe Biden ve Donald Trump onun oyunu alabilmek için mücadele veriyor. Hayranları nezdinde büyük bir etkiye sahip yıldızın oy kullanırken sözünü dinleyecek yüzbinlerce genç seçmen var.

Beyoncé ve Taylor Swift Amerikan siyasetinin de merkezindeBeyoncé ve Taylor Swift Amerikan siyasetinin de merkezinde

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.