‘Dragon Ball’un kahramanı Son Goku artık yetim

Japonya'nın en çok satan mangalarından 'Dragon Ball' serisini yaratan manga sanatçısı Akira Toriyama, 68 yaşında hayatını kaybetti. Toriyama'nın 1984'te yarattığı seri, tüm dünyada toplam 260 milyon kopya sattı.

Kültür Sanat 9 Mart 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Serinin yaratıcısı Toriyama, 68 yaşında hayatını kaybetti.

Son Goku adında süper güçleri olan bir çocuk.

Dileklerini gerçekleştirecek yedi sihirli topu bulmak için çeşitli maceralara çıkıyor. Bu macerada dövüş sanatları ustalarından dersler alıyor, yeni insanlarla tanışıyor, kötülerle tanışıyor, dünyayı soruyor. Yaşlandıkça hikaye torunlara ve arkadaşlarına kayıyor.

Tüm dünya bu maceraları Japon manga sanatçısı Akira Toriyama’nın yarattığı ‘Dragon Ball’ adıyla okudu.

Son Goku artık yetim. Serinin yaratıcısı Toriyama, 68 yaşında hayatını kaybetti. Bird Studio’dan yapılan açıklamada, Toriyama’nın beynindeki kan pıhtılaşması nedeniyle öldüğü açıklandı. Açıklamada ayrıca “Benzersiz yaratım dünyasıyla başaracağı daha pek çok şey olabilirdi, bu dünyaya birçok manga ve sanat eseri bıraktı” denildi. Stüdyo 45 yıldan fazla bir süredir sanatçının üretimlerine destek veren hayranlara da teşekkür etti.

Japon manga sanatçısı Akira Toriyama, 1988'de Aichi vilayeti, Kiyosu Kasabası'nda.

apon manga sanatçısı Akira Toriyama, 1988. Fotoğraf: AP.

Bird Studio, Toriyama’nın ailesinin kendi aralarında küçük bir cenaze töreni düzenlediğini, dünyanın dört bir yanındaki hayranları için de ayrı bir anma programının yapılacağını duyurdu.

Toriyama’nın tüm dünyada 260 milyondan fazla satan ‘Dragon Ball’u, ‘One Piece’ ve ‘Naruto’ gibi klasiklerin yaratılmasına da ilham verdi. İlk olarak 1984 yılında haftalık bir dergide yayınlanmaya başlayan ‘Dragon Ball’, dünya çapında farklı dillere çevrildi. Ayrıca uzun metrajlı filmler ve TV dizileri olarak animeye, video oyunları ve karakter ürünlerine de dönüşerek izleyicilerle buluştu.

Modanın parlak rengiydi: Amerikalı modacı Iris Apfel 102 yaşında hayatını kaybettiModanın parlak rengiydi: Amerikalı modacı Iris Apfel 102 yaşında hayatını kaybetti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler