Dua Lipa adım adım zirveye: Tek rakibi Adele

Dünya Taylor Swift'i konuşadursun bir isim emin adımlarla zirveye yürümeye devam ediyor. Kosova kökenli müzisyen Dua Lipa 2023'e iz bırakmayı başardı. 'Houdini' teklisiyle yıl sonuna damga vuran Lipa, en çok kazanan müzisyenler listesine de girdi.

Kültür Sanat 28 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Dua Lipa’nın müzikal başarısı ekonomik kazancına da yansıdı. Daily Mail’de yer alan habere göre 1995 doğumlu müzisyen İngiltere’nin en çok kazanan kadın müzisyeni olmak üzere. Üç Grammy ödüllü şarkıcı, Adele’in geçen yılki kazancını aşarak 70 milyon dolarlık bir servet elde etti. Habere göre Kosova kökenli müzisyen böyle giderse yakın gelecekte 40 yaş altı milyarderler listesine girecek. 28 yaşındaki müzisyenin serveti 2022 yılında 31 milyon dolardı. Ancak toplam servet değerlendirildiğinde 35 yaşındaki Adele hâlâ zirvede. Müzisyenin toplam serveti yaklaşık 170 milyon dolar.

Dua Lipa istikrarlı yükselişini sürdürüyor

Spotify verilerine göre dünyanın en çok dinlenen 10 müzisyeninden biri olan Dua Lipa Warner Music tarafından yayınlanan ‘Be the One’ kısa sürede büyük bir çıkış yakaladı. Genç yetenek sonrasında da yükselişini sürdürdü. ‘Last Dance’, ‘Hotter than Hell’ ile 2016 yılında istikrarla yükselen Dua Lipa müzik endüstrisinden kalıcı olmayı ne kadar çok istediğini  ‘Blow Your Mind’ ile tüm dünyaya gösterdi.

Geçen ay yayınladığı ‘Houdini’ teklisi ile 2020’deki ‘Future Nostalgia’dan sonraki yeni albümünün ilk müjdesini veren Dua Lipa kendisini sinemada da gösterdi. Yıla damgasını vuran ‘Barbie’de kamera karşısına çıkan şarkıcı filmin en sevilen şarkılarından birine de imza attı. Filmin ‘Dance the Night’ adlı şarkısıyla büyük başarı kazanan müzisyenin 2024’te yayınlayacağı albüm merakla bekleniyor.

Bir ulusun medar-ı iftiharı Dua Lipa, 'Houdini' ile karşımızdaBir ulusun medar-ı iftiharı Dua Lipa, ‘Houdini’ ile karşımızda

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.