Dua Lipa: Bir roman okudum hayatım değişti

Dua Lipa, İngiltere'de düzenlenen Hay Festival kapsamında kökleri ve müzikal yolculuğu hakkında bir konuşma yaptı. İki farklı kültüre ait olmanın hissettirdikleri anlatan Lipa, Arnavut yazar İsmail Kadare'nin ödüllü kitabı 'Kuşatma'nın hayatında kırılma noktası olduğunu söyledi.

Kültür Sanat 6 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Dua Lipa, son yılların en önemli pop ikonlarından biri.

Bir roman insanın hayatını değiştir mi? Bu soruyu Dua Lipa’ya sorarsanız ‘Evet’ cevabını alırsınız. Lipa önceki gün İngiltere’deki Hay Festivali’nde konuştu ve özellikle çocukluk yıllarını geçirdiği Londra’da karşılaştığı zorlukları aşmaşa çalışırken bu dönemde kitaplarını okuduğu İsmail Kadare’den ilham aldığını belirtti. Kitapları Türkçeye YKY tarafından çevrilen İsmail Kadare’nin ödüllü ‘Kuşatma’ romanından çok etkilendiğini ifade eden Lipa, romanın hayatındaki dönüm noktalardan biri olduğun altını çizdi.

Dua Lipa: Hayatım boyunca hep yeni biri oldum

Dua Lipa, Kosova’dan Londra’ya göç eden müzisyen bir ailenin kızı olarak 1995 yılında Londra’da dünyaya geldi. Eğitimin bir bölümünü Kosova’nın başkenti Priştine’de sürdüren Lipa’nın babası Dukagjin Lipa, ülkenin önemi yıldızlarından biriydi. Müzikal kariyerini inşa ederken bu avantajı kullanmasını bilen Dua Lipa’nın zirveye yürüyüşünün her aşamasında babası da yanındaydı.

‘İngiliz bir ismim olsun isterdim”

Hay Festival’de geçmişine dair ayrıntıları aktaran Lipa, “Küçük yaşlardan beri bir pop yıldızı olma hayalim vardı ama bu hiçbir zaman gerçekten mümkün olabilecek bir şey gibi görünmedi” dedi. Çocukken Priştine ile Londra arasında mekik dokuyan sanatçı, uyum sağlama yeteneğinin kendisine yardımcı olduğunu söyleyen Kosovalı şarkıcı, “Her zaman aynı anda iki yerden olma fikri vardı. Küçük yaşlardan itibaren mirasımın ikiliğini anladım. İnsanlar her zaman adımın nereden geldiğini sorardı. Bununla gerçekten gurur duyuyordum ama gençken adımın Hannah gibi ‘normal’ ve İngiliz bir ismim olsun dilerimdim” dedi.

“Hayatım boyunca hep yeni bir kadın oldum” diyen Dua Lipa, sürekli olarak yeni kalmayı amaç edindiğine söyledi. Pop dünyasında kendisine sağlam bir yer edinen Lipa, Sir Elton John ile de düete imza atarak camiada iyi bir referans kazandı.

Spotify’da pek çok şarkısı bir milyarın üzerinde dinlenme sayısına ulaşan Dua Lipa, dünyanın önde gelen festivallerinde yıldız isim olarak sahne almaya devam ediyor. Yves Saint Laurent gibi moda devleriyle de çalışan Dua Lipa, son olarak ‘Barbie’ filminde rol aldı. Filmin soundtrack’inde de ‘Dance the Night’ şarkısıyla yer alan Lipa’nın oyunculuk deneyimi merak konusu.

Dua Lipa ana yurdu Arnavutluk’un vatandaşı da olduDua Lipa ana yurdu Arnavutluk’un vatandaşı da oldu

Dua Lipa, Versace ile ortak tasarım yapacakmışDua Lipa, Versace ile ortak tasarım yapacakmış

AKM'den Barbara Hannigan geçtiAKM’den Barbara Hannigan geçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.