Dünyanın en pahalı dinozor fosili: 44 milyon 600 bin dolar

2022 yılında Colorado'da keşfedilen Apex adı verilen dinozor fosili önceki gün New York'ta Sotheby’s'te satışa çıktı. Fosil 44 milyon 600 bin dolara satıldı. Sotheby’s Apex'in şu ana kadar açık arttırmada satılan en pahalı fosil olduğunu açıkladı.

Bilim Teknoloji 18 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Sekiz metre uzunluğunda bir dinozor iskeleti. Ona Apex diyorlar. Paleontolog Jason Cooper Apex’i 2022 yılında Colorado’da özel mülk olan bir arazide keşfetti. İskelet 254 kemik parçası olan bir Stegosaurus dinozoruna ait. İşte bu dinozor iskeleti dün New York Sotheby’s’te satışa çıktı ve 44 milyon 600 bin dolara satıldı.

Sotheby’s New York’un yaptığı açıklamaya göre Apex takma adlı dinozor iskeleti şu ana kadar açık arttırmada satılan en pahalı fosil oldu.

Sotheby’s’e Apex’i kimin aldığını açıklamadı. Ama dinozor iskeletini alan kişi Apex’i ABD’de adı belirtilmeyen bir kuruma ‘ödünç’ vereceğini duyurdu. Dinozor iskeletinin yeni sahibi Sotheby’s aracılığı ile “Apex Amerika’da doğdu ve Amerika’da kalacak!” demiş.

Apex’in yaklaşık 150 milyon yıl önce yaşadığı tahmin ediliyor. Daha önceki dinozor fosili satış rekoru 2020 yılında, Stan olarak bilinen Tyrannosaurus Rex’e ait. Fosil 31.8 milyon dolara satılmıştı.

Hz. İsa'yı çizgi film karakteri olarak resmeden tablo Avustralya'yı karıştırdıHz. İsa’yı çizgi film karakteri olarak resmeden tablo Avustralya’yı karıştırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.