Dünyanın en prestijli orkestralarından Mariinsky Türk şefe emanet

CSO Daimi Şefi Cemi'i Can Deliorman dünyanın en prestijli orkestralarından biri olarak kabul edilen St. Petersburg merkezli Mariinksy Orkestrası'nın da şefliğini üstlenecek.

Kültür Sanat 15 Ocak 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
CSO Müzik Direktörü ce Daimi Şefi Cemi'i Can Deliorman St. Petersburg'daki Mariinsky Orkestrası'nı yönetecek.

Türkiye’nin son yıllardaki en önemli sanatçılarından Cemi’i Can Deliorman’a büyük onur. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın sanat yönetmenliğini ve daimi şefliğini üstlenen müzisyen yeni görevini duyurdu. 40 yaşındaki şef dünyanın en prestijli orkestralarından kabul edilen Mariinsky’yi yönetecek. Deliroman daimi şefliğini Valery Gergiev’in üstlendiği tarihi orkestrayı yöneteceğini sosyal medya hesabından duyurdu.

Mariinsky Tiyatrosu’ndaki ilk konserde Requiem seslendirildi

1860 yılında Çarlık Rusyası’nda inşa edilen ve günümüzde de dünyanın en büyük ve prestijlilerinden olan salonun orkestrasını yönetecek olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Cemi’i Can Deliorman ilk konserinde Verdi’nin Requiem bestesini seslendirdi. Müzik tarihinin en özel ve bir o kadar da zorlu bestelerinden sayılan eserin yorumunu hem konseri izleyenler hem de Rus basını beğeniyle karşıladı.

Cemi’i Can Deliorman Instagram hesabından yaptığı paylaşımda “Petersburg’da ilham verici programlara ve konserlere devam edeceğimizi umuyoruz” dedi. 40 yaşındaki şef Mariinsky Orkestrası ile St. Petersburg’daki tarihi mekânda konserler vermeyi sürdürecek. Deliorman bir yandan da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’ndaki sanat yönetmenliği ve daimi şeflik görevini yürütecek.

Depremzedeleri şef Valery Gergiev hatırlattı: Bu konser sizin içinDepremzedeleri şef Valery Gergiev hatırlattı: Bu konser sizin için

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.