Duydunuz mu? Damdaki kemancı meğer ajanmış

Geçen ay 88 yaşında hayatını kaybeden 'Damdaki Kemancı' filminin başrol oyuncusu Haim Topol hakkında ailesinden bir itiraf geldi. İsrail gazetesi Haaretz'e konuşan oğlu ve eşi, Haim Topol'un uzun yıllar boyunca Mossad'ın Londra ofisi için casusluk yaptığını söyledi.

Kültür Sanat 16 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Haim Topol 'Damdaki Kemancı' filminin oyuncularıyla bir arada.

1971 yapımı ‘Damdaki Kemancı’ filminin başrol oyuncusu Haim Topol geçen ay hayatını kaybetmişti. 88 yaşında ölen oyuncu hakkında konuşan ailesi dikkat çeken bir itirafta bulundu. Meğer Haim Topol, uzun süre boyunca Mossad’a bilgi aktaran bir ajanmış.

Haim Topol’un yakınları İsrail gazetesi Haaretz’e verdiği röportajda, oyuncunun Londra’daki Mossad şubesi için çalıştığını itiraf etti. Haim Topol’un oğlu Omer babası hakkında şunları söyledi: “Yaptığı görevler için uygun tanımın ne olduğunu tam olarak bilmiyorum. Ancak açık olan şu ki babam Mossad adına gizli görevlerde yer aldı.”

Bir itiraf da eşinden geldi

Aktör Haim Topol’un çocukları ve eşi Galia, onun yurt dışına yaptığı gizli gezilerde bir fotoğraf makinesi ve küçük bir makaralı teyp aldığını hatırlıyor. O günleri anımsayan eşi Galia, “Haim’i her zaman motive eden şey macera ve cesaretti. Bu nedenle hiç kimse tartışılmayan konulara bile dahil olmak için ondan daha uygun olamazdı” dedi.

1935 yılında Tel Aviv’de dünyaya gelen Haim Topol, ‘Damdaki Kemancı’da sütçü Tevye’yi oynamıştı. Ayrıca ‘Yalnız Senin Gözlerin İçin’ filminde James Bond’un ekürisi ve 1980’lerin kült filmi ‘Flash Gordon’da kaçık bir profesördü. Topol süper model Bar Refaeli ve ‘Wonder Woman’ oyuncusu Gal Gadot’un uluslararası alanda isimlerini duyurmalarından çok önce İsrail’in en ünlü Hollywood yıldızıydı.

Ey Picasso! Melek misin şeytan mı?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.