‘E.T’ filminin orijinal kuklası 635 bin dolara hep ‘orada’ olacak

Steven Spielberg'in bilim kurgu filmi 'E.T.'de uzaylı rolü için kullanılan orijinal kukla açık artırmada satışa çıktı. Ünlü özel efekt sanatçısı Carlo Rambaldi tarafından yaratılan ve yakın çekimlerde hareket edebilen kukla 635 bin dolara satıldı.

Kültür Sanat 18 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
E.T kuklası Efsanevi özel efekt sanatçısı Carlo Rambaldi tarafından yaratıldı.

Steven Spielberg’in ünlü bilim kurgu filmi ‘E.T.’ denince hafızalarda canlanan ilk görüntü bellidir. Dünyaya gelip küçük bir çocukla arkadaş olan uzaylı E.T ve bisikletteki o meşhur sahneleri. ABD Ulusal Film Arşivi’nde “kültürel, tarihi ve estetik olarak önemli” filmler arasında muhafaza edilen ve en önemli bilim kurgu yapımlarından olan filmde uzaylı rolü için kullanılan orijinal kukla açık arttırmada satışa çıktı.

Filmde uzaydan gelen canlı için üretilen ve motor sistemiyle hareket edebilen teknolojiye sahip kukla Julian’s Auctions müzayede evi tarafından Beverly Hills’de düzenlenen Hollywood Efsaneleri etkinliğinde satıldı. Kukla 635 bin dolara alıcı buldu.

Ünlü özel efekt sanatçısı Carlo Rambaldi tarafından yaratılan E.T. kuklası dönemin şartlarına göre sınırları zorlayan bir teknolojiyle üretilmişti. Bazı yakın çekimlerde hareket edebilen teknolojiyle donatılmıştı ve üç ay süren üretim süreci 1,5 milyon dolara mal olmuştu. Rambaldi film için hareketsiz üç kukla daha yaratmıştı. Metal iskelet üzerine lateks deri geçirilmesiyle yaratılan kuklanın açık artırma öncesinde 12 teklif aldığı açıklandı.

Filmde uzaydan gelen canlı için üretilen ve motor sistemiyle hareket edebilen teknolojiye sahip kukla 635 bin dolara satıldı.

Spielberg’ün yönettiği 1982 yapımı filmin senaryosunu Melissa Mathison yazmıştı. Başrollerinde  Henry Thomas, Robert MacNaughton, Drew Barrymore, Dee Wallace ve Peter Coyote’un yer aldığı film 792 milyon dolar hasılat elde etmişti.

Sinemada hayat var!Sinemada hayat var!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.