Ed Sheeran en çok dinlenen müzisyen olmaya devam ediyor

Ed Sheeran bir kez daha İngiltere'nin en çok dinlenen ismi oldu. Genç müzisyen son sekiz yılda altıncı kez bunu başarırken tek rakibi Kosova kökenli yıldız Dua Lipa oldu. Sheeran yaşadığı çalkantılı dönemin ardından geçen ay yedinci stüdyo albümü 'Substract -'ı yayınlamıştı.

Kültür Sanat 20 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Ed Sheeran yeniden en çok dinlenen müzisyen. Geçen ay 10 Haber’de ayrıntılı bir biçimde yer verdiğimiz ‘Substract-‘ adlı yeni albümünü müzikseverle buluşturan Ed Sheeran, İngilizlerin en çok dinlediği sanatçı oldu. 4 Mayıs’ta yedinci stüdyo albümünü hayranlarıyla buluşturan Ed Sheeran, kariyerinin en karanlık çalışmalarından birine imza atmıştı. Son bir yıldır yaşadığı büyük yıkımların izlerini taşıyan albüm, 32 yaşındaki müzisyeni İngiltere’nin en çok dinlenen ismi yapmayı başardı. Ed Sheeran bunu, son sekiz yılda altıncı kez tekrarladı.

İngilizler Ed Sheeran’dan vazgeçmiyor

Ed Sheeran, müzik şirketi Phonographic Performance Limited (PPL) tarafından son sekiz yılda altıncı kez İngiltere’de yılın en çok dinlenen sanatçısı seçildi. 2022 rakamları İngiltere’de gerçek anlamda en çok dinlenen müzisyenleri belirliyor. PPL, televizyon ve radyo yayınlarının yanı sıra, kaydedilen müziğin halka açık yerlerde ve halka açık performans mekanlarında kullanımını da lisanslıyor.

İngiliz müzisyenin son sekiz yıla damga vurduğu listede seri yapmasına mani olan tek isim ise Kosova kökenli yıldız Dua Lipa oldu. 2020’de yılın en çok dinlenen ismi olan Dua Lipa, Ed Sheeran’ın sekizde sekiz yapmasına böylelikle müsaade etmedi. Başarılı müzisyen Sheeran’ın bu zaferi büyük olasılıkla 900 binden fazla satarak İngiltere’de üç kez platin sertifika alan 2021 yılında yayınladığı albümü ‘Equals =’ın popülaritesi sayesinde gerçekleşti.

Ed Sheeran geçen ay aklandığı intihal davası öncesinde de oldukça zorlu günler yaşamıştı. Hamileliği döneminde eşine konan kanser teşhisi ve aynı dönemde en yakın arkadaşının trajik ölümüyle Ed Sheeran derin bir sarsıntı yaşamıştı. Tüm bu buhranlı dönemin bir yansıması olan yeni albümü ‘Substract -‘ı mayıs ayında dinleyiciyle buluşturan Sheeran, bu süreçte herhangi bir tanıtım kampanyası da yapmayacağını açıklamıştı.  Listenin ilân edilmesi sonrası yaptığı açıklanada Sheeran şunları söyledi: “Müziğimi dinlemeye ve beğenmeye devam eden herkese teşekkürler. Bunu asla hafife almıyorum.”

32 yaşındaki müzisyen PPL’nin en çok çalınan ilk beş sanatçısı arasına ilk kez 2012 yılında ‘Plus +’ albümünü yayınladığında girmişti. Sheeran’ın istatistikleri, bu yılın Top 10’unda yer alan ve Sheeran’ın çıkış yaptığı 2012 listesinde yer alan Coldplay ile karşılaştırılabilir bir kalıcılık gücüne sahip. Coldplay yüzde 70’i erkek olan listedeki tek müzik grubu olurken, Dua Lipa ve Taylor Swift’e 9. sırada İngiliz dans yıldızı Becky Hill eşlik ediyor.

10Haber'den İstanbul Müzik Festivali raporu: Hannigan ile coştuk, Mutter ile durulduk10Haber’den İstanbul Müzik Festivali raporu: Hannigan ile coştuk, Mutter ile durulduk

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.