Efes Deneyim Müzesi’ne Las Vegas’tan ödül: En İyi Müze seçildi

Efes Deneyim Müzesi, dünya çapında sergi sektöründeki prestijli projeleri onurlandırmak amacıyla düzenlenen Mondo-Dr Awards'dan En İyi Müze ödülü kazandı. İzmir'in Selçuk ilçesindeki müze, Paris, Yeni Delhi ve Riyad'daki rakiplerini geride bıraktı.

Kültür Sanat 15 Haziran 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Efes Deneyim Müzesi

Geçen yıl kapılarını ziyaretçilere açan Efes Deneyim Müzesi, alanından dünyanın prestijli ödüllerinden birini kazandı. Dünya çapında sergi ve ağırlama sektöründeki prestijli projeleri onurlandırmak amacıyla düzenlenen Mondo-Dr Awards’da birincilik ödülünü kazandı.

İzmir’in Selçuk ilçesindeki UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Efes Antik Kenti içindeki Efes Deneyim Müzesi, teknoloji, tasarım ve sergi alanında dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olan Mondo-Dr Awards’ta kendi alanında en iyiler arasına girerek adını dünyaya duyurdu. 1984 yılından bu yana kesintisiz olarak yayınlanan İngiltere merkezli Modriale Publishing Dergisi’nin yedincisini düzenlediği Mondo-Dr Awards, bu yıl 12 Haziran’da Las Vegas’ta yapıldı.

Paris Dome Des Invalides’ı geride bırakarak birinci oldu

Sergi ve ağırlama sektöründeki en iyi projeleri ve başarıları tanımak amacıyla organize edilen ödül töreninde, özellikle mekanların tasarımı, ziyaretçi deneyimi ve teknik donanımlar üzerine odaklanılıyor. Bağımsız jüri üyelerinden oluşan bir kurul tarafından dünya çapındaki çalışmaları ödüllendiren Mondo-Dr Awards’ta bu yıl Türkiye’den Efes Deneyim Müzesi ödüle layık bulundu.

Dünyada ‘Deneyim müzeciliği’ni tarih anlatımı ile birleştiren ilk müzelerden biri olan, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı DEM Müzecilik tarafından geliştirilen ve işletilen Efes Deneyim Müzesi, En İyi Müze alanında, Paris Eternal Mucha ve Danimarka’nın Carl Nielsen ve Regan Vest gibi müzelerini geride bırakarak ilk 4 arasına girmeye hak kazandı.  Finalde ise, Riyad’daki Aramco VIP Visitor Center, Hindistan’daki India in Fashion ve Paris’teki Dome Des Invalides Müzeleri ile yarışan Efes Deneyim Müzesi, rakiplerini geride bırakarak ödülün sahibi oldu.

Diplomatik krizin gölgesinde 10 maddede Elgin MermerleriDiplomatik krizin gölgesinde 10 maddede Elgin Mermerleri

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.