Efsane geri döndü: The Rolling Stones’tan 18 yıl sonra ilk albüm

Hanımefendiler, beyefendiler... Pisti boşaltalım. Buraların efsanesi geri döndü. Rock müziğin efsanesi The Rolling Stones dile kolay tam 18 yıl sonra yeni bir albümle karşımıza çıkıyor. 'Hackney Diamond' adlı albümden ilk ipuçları geldi. 20 Ekim'de çıkacak albümün ilk teklisi 'Angry' yayınlandı.

Kültür Sanat 8 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Müziğin efsane topluluğu The Rolling Stones, geçen hafta sonu yeni bir albüm yayınlayacaklarına dair ilk açıklamayı yapmış. Açıklamada pek bilgi paylaşmayan İngiliz rock efsanesi, ayrıntılı bilgileri hafta içinde duyuracaklarını belirtmişti. Tam 18 yıl sonra grubun orijinal şarkılarını içeren albümün yayınlanacağı haberi elbette hem hayranları hem de haliyle tüm müzik camiasında büyük bir heyecanla karşılandı. 2021 yılında hayatını kaybeden grubun efsane davulcusu Charlie Watts’ın da iki şarkının kayıtlarında yer aldığı albüme dair detaylar da şekilleniyor. 20 Ekim’de tamamını dinleyebileceğimiz albümden ilk şarkı olan ‘Angry’ de yayınlandı.

The Rolling Stones’un 18 yıl aradan sonra dinleyiciyle buluşturacağı albümde önemli müzisyenler de yer alıyor. Lady Gaga ve Stevie Wonders’ın vokalleriyle yer aldığı albüm, ‘Hackney Diamond’ adını taşıyor. Albümün ismi duyurulur duyurulmaz ana dili İngilizce olmayan coğrafyalarda manası konusunda araştırmalar başladı bile. İngilizce argoda soygun yapılan yerdeki kırık cam parçaları bu isimle tanımlanıyor.

The Rolling Stones’un yeni albümünde imzalar belli

‘Hackney Diamond’ albümündeki şarkılar tıpkı daha önce klasiklemiş onlarca The Rolling Stones eserinde olduğu gibi Mick Jagger ve Keith Richards imzası taşıyor. Albümü özel kılan noktalarndan biri de bu ikilinin 2005 çıkışlı ‘A Bigger Bang’ albümü sonrası ilk kez ortaya bir bütün çıkarmaları oldu.

Aslında The Rolling Stones, arada geçen 18 yılda elbette hayranlarını müziksiz bırakmadı. 2016’da yayınladıklar ve blues klasiklerinin cover çalışmalarından oluşan ‘Blue & Lonesome’un yanı sıra pandemi döneminde kaydettikleri ‘Living in a Ghost Town’ şarkılarını yayınlamışlardı. Bir koronavirüs dönemi belgeseli niteliği de taşıyan şarkının klibinde Londra gibi her gün caddelerinde milyonların gelip geçtiği metropollerin kapanmalar nedeniyle ortaya çıkan insansız görüntüleri yer aldı.

Henüz 14 yaşında ama piyanonun efsanesiyle aynı sahnede: İlyun Bürkev'i takdimimizdirHenüz 14 yaşında ama piyanonun efsanesiyle aynı sahnede: İlyun Bürkev’i takdimimizdir 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.