Keith Richards rap müziğe ateş püskürdü, pop müziğe ‘çöp’ dedi

The Rolling Stones şu sıralar dünya basınının gündeminde. 18 yıl aranın ardından yayınlayacaları 'Hackney Diamonds' albümüyle heyecan yaratan grubun gitaristi Ketih Richards, verdiği bir röportajda tartışma yaratacak sözler söyledi. Pop müziğie "çöp" diyen Richards, rap müziği de eleştirdi.

Kültür Sanat 27 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

The Rolling Stones bu aralar dünyanın gündeminde. 18 yıl sonra yayınlayacakları ‘Hackney Diamonds’ albümü için peş peşe medyaya açıklamalarda bulunan grup üyelerinden biri de Keith Richards. Grubun 79 yaşındaki gitaristi, verdiği bir demeçte tartışma yaratacak açıklamalarda bulundu. Richards günümüz müziğinde artık pek de tartışılmayan fakan bir döneme damga vuran bir tartışmayı adeta hatırlatırcasına rap müziğe ateş püskürdü.

Keith Richards: Pop müzikten şikayet etmek istemiyorum ama…

Telegraph gazetesine bir röportaj veren Keith Richards, ne tür müzikler dinlediği yönünde gelen bir soraya yanıt verdi. 79 yaşındaki müzisyen, blues, caz ve klasik dahil çok çeşitli müzik türlerini dinlediğini ancak pop müzik listelerini reddettiğini belirtti. Sözlerine devam eden The Rolling Stones’un efsanevi gitaristi: “Pop müzikten şikayet etmeye başlamak istemiyorum” dedi.

Keith Richards bu sözün ardından ise adeta ateş püskürerek şu sözleri sarf etti: “Pop her zaman çöptü. Demek istediğim, zaten amacı da bu. Olabildiğince ucuz ve kolay ve bu yüzden de kulağa hep aynıymış gibi geliyor. İçinde çok az duygu var. Enstrüman çalan kişilerin ürettiği müzikleri dinlemeyi seviyorum. Yani eskiden asansörlerde duyduğunuz ve artık alışılagelmiş olan plastik müziği dinlemekten hoşlanmıyorum.”

Pop hakkında yönelik eleştirilerinin ardından Keith Richards verdiği röportajda bu kez de rap müziği hakkında konuştu. “İnsanların bunun müzik, yani rap olduğunu söylemesinden gerçekten hiç hoşlanmıyorum.” dedi. The Rolling Stones’un gitaristinin bu açıklamalarına pop ve rap dünyasında ne gibi tepkilerin geleceği ise merak konusu.

Efsane geri döndü: The Rolling Stones'tan 18 yıl sonra ilk albümEfsane geri döndü: The Rolling Stones’tan 18 yıl sonra ilk albüm

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.