Mick Jagger yüzlerce milyon doları hayır kurumlarına bağışlayacak

The Rolling Stones 18 yıl sonra yayınlayacağı albümünün rüzgarını estirmeye devam ediyor. Grubun solisti Mick Jagger verdiği bir röportajda müzik kataloglarını satmak yerine hayır kurumlarına bağışlamayı düşündüğünü belirtti. Jagger: "Çocuklarımın yaşamaak için 500 milyon dolara ihtiyacı yok" dedi.

Kültür Sanat 30 Eylül 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Mick Jagger, yüzlerce milyon dolarlık geliri hayır kurumlarına bırakacak. 80 yaşındaki müzisyen, The Rolling Stones’un tüm kataloğunun tahmini değerinden kendisine düşecek olası payı sekiz çocuğuna değil de hayır işleri için çalışan derneklere bağılamayı düşündüğünü açıkladı. Wall Street Journal’a konuşan efsane müzisyen 1971’den bu yana yayınladıkları albümlerden oluşan kataloğu satmak yerine hayır kurumlarına bağışlamayı düşündüğünü belirtti.

Mick Jagger: Çocuklarımın 500 milyon dolara ihtiyacı yok

Bilindiği üzere pek çok müzisyen daha hayattayken müzik kataloğunu yüksek meblağalara satıyor. Son olarak bu ay içinde Katy Perry beş albümden oluşan kataloğunu 225 milyon dolara satmıştı. Mick Jagger ise böyle hareket eden müzisyenlerden epey farklı bir düşünceye sahip. Müzik tarihine damga vuran şarkılarla dolu kataloğu satmak yerine hayır kurumlarına bağışlamayı tercih ettiğini söyleyen müzisyen, bunun nedenini de şu sözlerle açıklıyor: “Sekiz çocuğumun hayatlarını devam ettirebilmeleri için 500 milyon dolar gibi bir paraya ihtiyaçları yok”

Dünyaya iyilik yapması gerektiğini belirten Mick Jagger, en büyüğü 52 yaşında olmak üzere sekiz çocuk babası. Müzisyenin en küçük çocuğu 2016 yılında koreograf ve eski balerin Melanie Hamrick’ten dünyaya geldi.

Mick Jagger verdiği röportajda Taylor Swift’in plak şirketiyle yaşadığı mülkiyet sorunları ile The Rolling Stones’un ilk dönemlerinde yaşadıkları arasındaki benzerliklere de değindiği. İngiliz grup bugün hala en büyük hitlerinden bazılarının telif hakkına sahip değil. The Rolling Stones’un solisti verdiği demeçte, “Sektör o kadar yeni gelişiyordu ki, şu anda olduğu gibi size tavsiyelerde bulunabilecek destek ve insan sayısı yoktu. Ama değişen pek de bir şey yok, biliyorsunuz,. Yani, Taylor Swift’in başına gelenlere bakın! İşin iç yüzünü gerçekten bilmiyorum ama belli ki mutlu değildi” dedi.

‘Beğenmesek yayınlamazdık’

18 yıl sonra yeni albümleri ‘Hackney Diamond’u yayınlayacak olan The Rolling Stones, müzik camiasında büyük bir heyecan yaratmış durumda. Albümün habercisi olan ilk tekli olan ‘Angry’yi iki hafta önce yayınlayan grup, önceki gün de Lady Gaga ve Stevie Wonder ile birlikte seslendirdikleri ‘Sweet Sounds of Heaven’ı hayranlarıyla paylaştı. Şarkı kısa sürede hem Spotify hem de YouTube’da milyonlarca dinlenme sayısına ulaştı. 20 Ekim’de yayınlanacak albüm hakkında konuşan Mick Jagger, “Büyük konuşmak istemiyorum ama gerçekten beğenmeseydik bu albümü çıkarmazdık” sözleriyle çalışmalarına duydukları güveni ifade etti.

Müziğin altın yılı 1973: Efsaneler 50. yaşını kutluyorMüziğin altın yılı 1973: Efsaneler 50. yaşını kutluyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.