Türkiye’de ilk kez bir tenor stadyum konseri verecek: Andrea Bocelli geliyor

Operanın yıldız tenoru İstanbul'a geliyor. Andrea Bocelli yıllar süren özlemi 8 Haziran'da sona erdirecek. Hem de oldukça iddialı bir yerde, BJK Tüpraş Stadyumu'nda. 10 yıl sonra İstanbul'da konser verecek Bocelli aynı zamanda şehirde yıllar sonra ilk stadyum performansına da imza atacak.

Kültür Sanat 4 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Toskana’nın büyülü sesi İstanbul’a geliyor. Dünyanın dört bir yanında albümleri milyonlar satan, turne biletleri kısa sürede tükenen Andrea Bocelli nihayet yeniden İstanbul’da. Nihayet diyoruz, çünkü en son 2014’te İstanbullu müzikseverlerle buluşan tenor yıllardır bekleniyordu. 8 Haziran 2024’te konserin bir özelliği de 2022’deki mor ve ötesi performansı sonrası stadyumda gerçekleşecek ilk müzik etkinliği olması. Bu, aynı zamanda Türkiye’de bir tenorun vereceği ilk stadyum konseri olma özelliği de taşıyor. BJK Tüpraş Stadyumu’ndaki konserin biletleri satışa çıktı. Bilet fiyatları 500 lira-25 bin lira arasında değişiyor.

BWO Entertainment, CEO Event ve Dolmabahçe A.Ş. organizasyonuyla gerçekleşecek konser öncesi Andrea Bocelli yarın basın mensuplarıyla da bir araya gelip programın detaylarını paylaşacak. Kariyeri boyunca 100 milyona yakın albüm satan, pek çok ünlü orkestra, şef ve solistle aynı sahneyi paylaşan İtalyan müzisyen kariyeri boyunca 15 solo albüm kaydetti. İlk derleme albümü olan ‘Romanza’ tüm zamanların en çok stan albümleri listesine girmeyi başarmış, İtalyan tenora dünya çapında bir ün kazandırmıştı.

22 Eylül 1958 yılında varlıklı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen müzisyen, çok küçük yaşlarından itibaren sanatla iç içe bir hayat yaşamaya başladı. Piyanonun yanı sıra gitar ve keman gibi enstrümanları da çalan sanatçının gönlünde operanın yeri her daim farklıydı. Hukuk eğitimi almasına rağmen müziğe olan tutkusu her daim ağır basan Andrea Bocelli, küçük yaşlarından itibaren yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle 12 yaşında görme yetisini tamamen kaybetmişti. Son olarak oğlu Matteo ile birlikte kaydettiği ‘My Christmas’ albümünde Noel klasiklerini seslendiren İtalyan tenor, İtalyanca dışında, Fransızca, İngilizce ve İspanyolca gibi dillerde de şarkı seslendirmekte.

Andrea Bocelli pandemide unutulmaz bir konsere imza atmıştı

Tenor Andrea Bocelli, 2020’nin nisan ayında yani pandeminin en yıkıcı döneminde Milano’daki Duomo Katedrali’nde verdiği konserle hafızalarda yer etmişti. Covid-19 teşhisi konan tenor, hastalığını atlatır atlatmaz tüm insanlıkla dayanışma amacıyla unutulmaz bir performansa imza attı. Konseri 3.5 milyon kişi YouTube üzerinden canlı yayınla izlemişti.

Konser Kurdu bu hafta sonu elektronik ortamlardaKonser Kurdu bu hafta sonu elektronik ortamlarda

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.