Elif Şafak’tan yeni roman: ‘Kayıp Ağaçlar Adası’

Elif Şafak'ın Sunday Times Çok Satanlar Listesi’nde yer alan 'Kayıp Ağaçlar Adası' kitabı Türkiye'de de raflarda. Doğan Kitap etiketiyle yayınlanan kitapta yazar, aidiyet ve kimlik, aşk ve travma, hafıza ve hafıza kaybı gibi temalara odaklanıyor.

Kültür Sanat 18 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

‘Aşk’, ‘Siyah Süt’, ‘İskender’ ve ‘Baba ve Piç’ romanlarının yazarı Elif Şafak’ın Sunday Times Çok Satanlar Listesi’nde yer alan ‘Kayıp Ağaçlar Adası’ kitabı Türkiye’de de raflarda. Doğan Kitap etiketiyle yayınlanan kitapta yazar, aidiyet ve kimlik, aşk ve travma, hafıza ve hafıza kaybı gibi temalara odaklanıyor.

Kitap, bir milyon kopyayı aşarak Sunday Times Çok Satanlar Listesi’nde yer aldı.

Hikaye, Şafak’ın da yaşadığı Londra’da geçiyor. Kitap, Ada Kazancakis’in aile köklerine dair cevapsız soruların peşinden bahçesinde gördüğü bir incir ağacı vesilesiyle gitmesini konu alıyor. Bu yolculuk, 1970’lerdeki Kıbrıs’a, dünyanın tel örgülerle bölünmüş tek başkenti Lefkoşa’ya uzanıyor. Kitap, Akdeniz insanı, Kıbrıs’ın tarihi, doğası ve mutfağına uzanan bir atmosferde sunuyor.

BaBa Zula İtalya'da kitaplarda: Doğu ile Batı arasında şehir ruhunu en iyi onlar temsil ediyorBaBa Zula İtalya’da kitaplarda: Doğu ile Batı arasında şehir ruhunu en iyi onlar temsil ediyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.