Elton John’un Atlanta’daki dünyası açık artırmada

Çiçeği burnunda EGOT kulübü üyesi Elton John Atlanta'daki evini temizledi. Ortaya açık artırmaya satışa sunacağı 900 parçalık bir koleksiyon çıktı. Christie’s' müzayede evinin düzenlediği açık artırmada 10 milyon dolarlık satış yapılması bekleniyor.

Kültür Sanat 17 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Müzik efsanesi Elton John’dan haberler var. 

Öncelikle kendisi artık EGOT kulübünün bir üyesi. Yani Emmy, Grammy, Oscar ve Tony ödüllerinin hepsini kazanan kişilere verilen EGOT unvanına erişti. 75. Emmy Ödülleri’nde ‘Elton John Live: Farewell From Dodger Stadium’ performansıyla ödül kazanarak dörtlüyü tamamlayan John bu statüye kavuşan 19. isim oldu.

Çiçeği burnunda EGOT üyesi cephesinden gelen bir diğer haber müzik koleksiyonunun büyük ir kısmını satışa çıkardığı açık artırma.

Christie’s’ müzayede evinin ev sahipliği yapacağı bir dizi açık artırma 21 Şubat’ta başlayacak. Sanatçının bir dönem yaşadığı Atlanta’daki evinin çatı katından 900 ürün satışa sunuluyor. Bu eserler arasında yok yok… Koleksiyonda John’un Broadway’in hit gösterileri ‘Billy Elliot’ ve ‘Aida’yı bestelemek için kullandığı 50.000 dolar değerindeki Yamaha konservatuarı kuyruklu piyanosu gibi bir dizi benzersiz ve değerli parça yer alıyor. Ayrıca modern sanat ustalarının fotoğraflarının yanı sıra John’un Damien Hirst, Julian Schnabel ve Banksy gibi isimlerin eserlerini içeren Atlanta sanat koleksiyonu da satışa sunulacak parçalar arasında.

Bilenler bilir, Elton John demek abartılı giysiler, şatafatlı kostümler demek. John’un kişisel eşyaları da müzayede de satışa sunulacak. Yani birkaç şanslı ve -zengin- kişi John’un imzasını taşıyan güneş gözlüklerinin, baş harfleri olan gümüş platform çizmelerin ve tekstil sanatçısı Annie Reavey tarafından tasarlanan 1970’lerin fildişi ve altın rengi kostümü gibi ikonik kişisel eşyalarının yeni sahibi olacak.

Müzayede evinin başkan yardımcısı Tash Perrin “Bu olağanüstü koleksiyon Elton’un benzersiz yaşamını, işini ve sanatını içeren çeşitli olağanüstü nesneleri sergilemekle kalmıyor, aynı zamanda alıcılara Atlanta şehrinin onun üzerindeki derin etkisine bir bakış sunuyor ” dedi. 

christies versace

John’un Versace imzalı altın deri ceketi de açık artırmaya çıkarılacak.

Kısacası geçen sene kariyerini noktaladığını duyuran 76 yaşındaki şarkıcı Atlanta’daki evini temizledi ve kişisel eşyalarını sanat, moda ve müzik dünyasını heyecanlandıracak bir müzayedeye dönüştürdü. Bu ‘temizliğin’ karşılığı mı? Tüm satışlardan yaklaşık 10 milyon dolar gelir bekleniyor.

John için bu ev ve evdeki eşyalarının büyük bir önemi var. Daha önce ”Atlanta’daki dairem sevdiğim şeylerle, dünyanın her yerinden hatıralarla, bana her gün ilham veren şeylerle dolu mağaram gibiydi” demişti. Ancak Elton John açık artırmaya dair herhangi bir yorum ya da açıklama yapmadı. Sözü eşi David Furnish’e bıraktı. Furnish de John’un bu kararını şu sözlerle aktardı:  “Elton bir şeylerle ayrılmaktan nefret ediyor. Bu çok duygusal bir karar.”

Çöpte bulunan Friends senaryosu açık artırmada satılacakÇöpte bulunan Friends senaryosu açık artırmada satılacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.