Basquiat tablosu açık artırmaya çıkıyor: Beklenti 30 milyon dolar

Kültür Sanat 16 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı

Müzayede piyasası baharla birlikte hareketleniyor. Geçen ay 10Haber‘de yer verdiğimiz üzere Basquiat’nın Warhol ile birlikte ürettiği tablosunun Sothesby’s’de satışa çıkacağını duyurmuştuk. Sırada ABD’lilerin harika çocuğunun en parlak döneminde resmettiği bir diğer eser var.

Basquiat tablosu 14 Mayıs’ta satışta

Basquiat imzalı tablonun mayıs ayında New York’taki Christie’s’de açık artırmada en az 30 milyon dolara yeni alıcısını bulacağı tahmin ediliyor. Tabloya gelince; bu en son 2007 yılında Milano’da sergilenen ve uzun süredir bir özel koleksiyonun parçası olan ‘The Italian Version of Popeye has no Pork in his Diet’. Tablo Christie’s’in 14 Mayıs’ta Rockefeller Center’daki merkezinde 21. yüzyıl sanat müzayedesinde satışa sunulacak.

Christie’s’in 20. ve 21. yüzyıl sanatı başkanı Alex Rotter yaptığı açıklamada “Bu Basquiat’nın en iyi sedye çubuklu tablosu. 1982 tarihli bu resim sanatçının sembolleri, metinleri ve portreleri ustalıkla harmanladığı en iyi dönemini gösteriyor. Kompozisyon çılgınca ve bol miktarda, tarih, spor ve çağdaş medya aracılığıyla ikonik etkilerinin çoğundan ilham alıyor. Buradaki her şeyi çözmek bir ömür boyu sürebilir” dedi.

Müzayede evlerinin gözdesi

Basquiat hayranları önümüzdeki ay New York’ta yapılacak bahar satışlarında ünlü sanatçının büyük eserlerini satın almak için çeşitli fırsatlara sahip olacak. Müzayede evi Phillips ressama ait iki tabloyu açık artırma listesine ekledi: 40 milyon ila 60 milyon dolar arasında alıcı bulacağı tahmin edilen 1982 tarihli bir kupa ve 6,5 milyon ila 8,5 milyon dolar arasında bir fiyata satılması beklenen 1981 tarihli isimsiz tablo.

Müzayedeye katılan Basquiat’ların çokluğu sanatçının adının ve eserlerinin sanat dünyasında ve ötesinde sürekli gündemde olduğu bir döneme denk geliyor. Gagosian şu an Beverly Hills’teki mekânında sanatçının Los Angeles’ta ürettiği eserlerden oluşan büyük bir sergi düzenliyor. Sergi 1 Haziran’a kadar açık.

Notre Dame mucizeleri sergilenmeye hazırNotre Dame mucizeleri sergilenmeye hazır

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.