Elvis, ENKA Açıkhava Tiyatrosu’nda

ENKA Sanat, 4-25 Ağustos tarihleri arasında Başka Sinema iş birliğiyle hazırladığı seçkiyle sinemaseverlerin karşısına çıkacak. Seçki kapsamında, son dönemin öne çıkan yerli ve yabancı yapımları izleyiciyle buluşuyor.

Kültür Sanat 3 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Austin Butler, filmde Elvis Presley'i canlandırıyor.

ENKA Açıkhava Tiyatrosu, ağustos ayı boyunca Başka Sinema’nın film seçkisine ev sahipliği yapıyor. İstanbul’un sıcak yaz akşamlarında son dönemin dikkat çeken filmlerini Boğaz esintileriyle izleyebileceğiniz program yarın akşam başlıyor. Gösterinin biletleri Biletix ve ENKA Sanat Gişesi’nden alınabilir. Özcan Alper’in 2022’de Antalya’da Altın Portakal ‘En İyi Film’ ve ‘En İyi Senaryo’ ödüllerini kazanan filmi ‘Karanlık Gece’ seçki kapsamında gösterilecek ilk yapım.

‘Karanlık Gece’nin gösteriminin hemen ardından 7 Ağustos’ta ENKA Açıkhava Tiyatrosu’nda son dönemin en çok dikkat çeken yapımlarından biri gösterilecek. Rock çağını başlatan isimlerden biri olan Elvis Presley’in hayatına odaklanan ‘Elvis’ izleyiciyle buluşacak. Baz Luhrmann’ın yönettiği ve başrollerinde Tom Hanks, Austin Butler, Helen Thomson, Richard Roxburgh gibi isimlerin yer aldığı yapım Altın Küre ve BAFTA’dan ödüllerle ayrılmıştı.

9 Ağustos gecesine geldiğimizde ise ENKA Açıkhava Tiyatrosu’nda geçtiğimiz yılın en çok konuşulan yapımlarından biri olan ve Brendan Fraser’ın performansıyla Oscar’da En iyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandığı ‘Balina’ filmini izleyiciyle buluşşacak. Dokunaklı hikâyesiyle ‘Balina’, kaçıranlar ve tekrar görmek isteyenler için yeniden gösterimde. 11 Ağustos’ta ise Oscar ödüllü oyuncu Ben Kingsley’in sıra dışı ressam Salvador Dali’yi canlandırdığı biyografik yapım ‘Dali Diyarı’ beyaz perdede olacak.

14 Ağustos’ta Oscar ödüllü yönetmen Danny Boyle’un yönettiği Frankestein oyununun Londra’daki National Theatre sahnesindeki canlı çekimiyle beyaz perdeye taşındığı yıldız oyuncular Benedict Cumberbatch ve Jonny Lee Miller rol aldığı”Frankenstein” perdeye yansıyacak. Yönetmen Nicolas Bedos’un henüz yayımlanmamış romanından uyarlayarak 35mm filme çektiği ‘Maskeli Balo’ ise 16 Ağustos’ta gösterime girecek. 21 Ağustos’ta yerli yapım ‘Ela ile Hilmi ve Ali’ ENKA Açıkhava Tiyatrosu’nda. Meksika’daki evinden kaçmak zorunda kalan, özgürlüğüne düşkün bir kadının hikayesini anlatan ‘Carmen’, son olarak da 22 Ağustos’ta, 1930’ların Fransa’ında geçen muzip komedi ‘Suç Bende’ ise 25 Ağustos gecesi izleyicilerin karşısına çıkacak.

Borçak Yaylasında doğayla iç içe sanatBorçak Yaylasında doğayla iç içe sanat

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.