Elvis Presley’in ikonik ayakkabıları 151 bin dolara satıldı

Rock'ın kralı Elvis Presley'in sahnede sıklıkla giydiği ve onunla özdeşleşen mavi süet ayakkabıları açık artırmada satıldı. ABD Ordusu'na giderken bir arkadaşına verdiği ayakkabılar 151 bin dolara alıcı buldu.

Kültür Sanat 30 Haziran 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

20. yüzyılın en büyük yıldızlarından Elvis Presley’in 1950’lerde sahnede giydiği mavi süet ayakkabıları düzenlenen müzayedede 151 bin dolara yeni alıcısını buldu. Satış öncesi ikonik olarak tanımlanan ayakkabıların rock efsanesi tarafından çeşitli konser ve televizyon programlarında giyildiği vurgulandı. Cuma günü yapılan açık artırmada ayrıca Freddie Mercury’nin iki parçalı takım elbisesi de 50 bin dolara satıldı.

Elvis ayakkabılarını askere gitmeden önce hediye vermişti

Müzayedeci Andrew Aldridge müzayede sonrası yaptığı açıklamada “Mavi süet ayakkabılar, Elvis Presley denildiğinde hemen aklınıza gelen şeyler, neredeyse popüler kültürün ötesine geçiyor. Bu ayakkabılar gösteri dünyası, müzik ve popüler kültür hatıralarının olağanüstü bir parçası” dedi.

151 bin dolara satılan ayakkabılar, Elvis Presley’in ABD Ordusu’na katılmak üzere çağrılmasının ardından arkadaşı Alan Portas’a verilmişti. Müzayedeci Andrew Aldridge bu hediyeleşme hakkında da şu bilgiyi verdi: “Elvis Amerikan Ordusu’na çağrıldığında Graceland’de bir toplantı düzenledi. Konuklardan bazılarını yukarı çağırdı ve ordudan döndüğünde ihtiyaç duymayacağını ya da istemeyeceğini düşündüğü bazı giysileri verdi”

Yamaç evlerin ardından Zeugma antik kenti gün yüzüne çıkarılıyorYamaç evlerin ardından Zeugma antik kenti gün yüzüne çıkarılıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.