Eric Cantona notaların da efsanesi olmak istiyor

Eric Cantona efsanesi bitmiyor; sürekli şekil değiştiriyor. Gençliğinde yeşil sahalarda fırtına gibi esen Canton aktörlükten sonra bu kez de müzisyenliğe el attı. Dizi ve film projeleriyle dikkat çeken Cantona 'The Friends We Lost' adını taşıyan ilk teklisini yayınladı.

Kültür Sanat 4 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Eric Cantona'nın ilk teklisi Universal etiketiyle yayınlandı.

Eric Cantona üretmeye devam ediyor. Futbol efsanesi, yeşil sahalarda fırtınalar estirdiği günleri geride bırakalı çok oldu. Aslında bakarsanız futbolculuğunu sonlandırdıktan sonra pek çok meslektaşı gibi kariyerine yorumculuk veyahut teknik direktörlükle devam edebilirdi. Ancak 57 yaşındaki efsane isim farklı bir meydan okumayı tercih etti. İçindeki o asi ve sanat dolu ruhunu serbest bırakan Eric Cantona’ya yeni kuşak ekranlardan aşina. Netflix ve Canal+ gibi platformların yapımlarında başrol oynayan ve performansıyla dikkat çeken Eric Cantona şimdi yeni bir meydan okumayla karşımızda.

Eric Cantona; biraz Leonard Cohen biraz da Serge Gainsbourg

Eric Cantona yeni meydan okuması için eline mikrofonunu aldı. Daha önce Jammie Cullum ile düet yapan Cantona şimdi kariyerine solo olarak devam ediyor. Ekranlarda kendisini ispatlayan Cantona, şimdi çıkardığı teklisiyle müzik dünyasında da kendisinden söz ettirmeye hazırlanıyor. Üstelik bunu çok çabuk bir biçimde başarmaya başladı bile. Cantona’nın müzik kariyerini değerlendiren The Guardian “biraz Nick Cave, biraz Leonard Cohen biraz da Serge Gainsbourg” ifadeleriyle efsane ismi okurlarına sundu.

‘The Friends We Lost’ adını taşıyan şarkısını üç gün önce Eric Cantona’nın müzikal kariyeri şimdiden merak konusu oldu. The Guardian’daki benzetmeleri haklı çıkaran vokaliyle Cantona, hem şarkı sözleri hem de müziğiyle karanlık bir atmosfer çiziyor. İngilizce ile mesafeli olan vatandaşlarının aksine şarkısını bu dilde seslendirmeyi tercih eden Eric Cantona’nın şarkısında yaylı çalgıların yanı sıra piyanonun da ağırlığı yoğun bir biçimde hissediliyor. Marsilya’da geçen çocukluk yıllarında babasının etkisiyle İtalyan operaları dinleyerek büyüyen Cantona’nın müzikal yolculuğunda nasıl bir yol çizeceğine dair ipucu taşıyan ‘The Friends We Lost’ sonrası imza atacağı çalışmalar şimdiden merakla bekleniyor.

Yer İstanbul, yıl 1996 ve karşınızda Tina Turner!Yer İstanbul, yıl 1996 ve karşınızda Tina Turner!

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.