Eric Cantona efsaneleştiği topraklara bu kez turne için gidiyor

Futbolseverler için yaşayan efsane, dizi kurtları için tatminkar bir oyuncu, şimdi de müzisyen kimliğiyle karşımızda. Eric Cantona dokunduğu her şeyde kendisinden bir iz bırakan ve başarılı olan bir figür olmayı sürdürüyor. Yeşil sahaların hırçın efsanesi bu kez sakin şarkılarla turne hazırlığında.

Kültür Sanat 22 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Eric Cantona efsanesi bitmiyor; sürekli şekil değiştiriyor. Gençliğinde yeşil sahalarda fırtına gibi esen ardından da aktörlükte maharetini gösteren yıldız isim bu kez de müzisyenliğe el attı. Dizi ve film projeleriyle dikkat çeken Cantona ‘The Friends We Lost’ adını taşıyan ilk teklisini yayınladı. Netflix ve Canal+ gibi platformların yapımlarında başrol oynayan ve performansıyla dikkat çeken Eric Cantona şarkılarıyla karşımızda. Üstelik bir de turne hazırlığında. İlk konser 26 Ekim’de futbolculuğunda efsaneleştiği Manchester’da.

Eric Cantona müzisyen kimliğiyle İngiltere’de

Daha önce müzisyen Jammie Cullum ile düet yapan Eric Cantona, geçen haziran ayında ‘The Friends We Lost’ adını taşıyan teklisini yayınlamıştı. Yıldız ismin müzik kariyerini değerlendiren The Guardian gazetesi “biraz Nick Cave, biraz Leonard Cohen biraz da Serge Gainsbourg” yazmıştı. The Guardian’daki benzetmeleri haklı çıkaran vokaliyle çiçeği burnunda müzisyen, hem şarkı sözleri hem de müziğiyle karanlık bir atmosfer çiziyor Fransız yıldız, müzikteki meydan okumasını şimdi bir üst seviyeye çıkarmaya hazırlanıyor. Futbolculuk yıllarından beri hayata dair pek çok meydan okumaya kalkışan Cantona, efsaneleştiği topraklara geri dönüyor. 57 yaşındaki yıldız İngiltere’de turneye çıkıyor.

Karantinada gitar çalmayı öğrenmiş

Universal Music ile çalışan Eric Cantona şu ana kadar ‘The Friends We Lost’, ‘Tu me Diras’ ve son olarak da ‘I’ll Make My Own Heaven’ adını taşıyan teklilerini yayınladı. 2023’teki bu üretkenliğini bir de albümle taçlandırmak isteyen müzisyen İngiltere turnesi esnasında bir de albüm canlı albüm kaydına imza atacak. Londra’nın yanı sıra futbolculuğu sırasında efsaneleştiği Manchester’da da konser verecek olan Cantona, genelde caz üstatlarının yaptığı gibi performansını canlı albüm olarak kaydedecek.

Marsilya’da geçen çocukluk yılları boyunca sahalarda top koştururken bir yandan da şarkı söylediğini ve aslında müzisyen olmayı istediğini söyleyen Eric Cantona, BBC ile yaptığı röportajda karantina döneminde gitar çalmayı öğrendiğini ve bu sayede de şarkılarını bestelediğini söyledi. İngilizceyi Fransızcaya nazaran daha müzikal bir dil olarak gördüğünü söyleyen yıldız isim, idolleri The Doors ve Mick Jagger’a karşı duyduğu hayranlığı da dile getirdi. Dört şarkıdan oluşan ‘I’ll Make My Own Heaven’ adını taşıyan kısaçalarını yayınlayan Cantona’nın müzikal yolculuğu hem müzikseverler hem de futbolseverler için merak konusu.

Müzik Radarı hatırlatır: Barış için söylenen şarkılarMüzik Radarı hatırlatır: Barış için söylenen şarkılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.