Eurovision finali sinemalarda gösterilecek

67. Eurovision Şarkı Yarışması için geri sayım devam ediyor. 13 Mayıs'ta İngiltere'nin Liverpool kentinde düzenlenecek finalin biletleri kısa sürede tükendi. Bunun üzerine organizatörler yarışmayı sinema salonlarına da taşıma kararı aldı.

Kültür Sanat 26 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
67. Eurovision Şarkı Yarışması, Ukrayna ile dayanışma temasıyla gerçekleşecek.

Bu yıl Liverpool’da gerçekleşecek Eurovision Şarkı Yarışması Finali, sinemalarda yayınlanacak. 2022’de İtalya’nın Torino kentinde gerçekleşen finalde, Ukrayna adına yarışan Kaluş Orkestra, ‘Stefania’ isimli şarkılarıyla birinci olmuştu. Ukrayna rekor bir puanla birinciliği elde etse de ülkedeki savaş hali nedeniyle Eurovision finalleri İngiltere’ye taşınmıştı.

13 Mayıs’ta Liverpool’daki M&S Bank Arena’da düzenlenecek 67. Eurovision Şarkı Yarışması finalinin biletleri 40 dakika içinde tükenmişti. Gelen yoğun ilgi üzerine organizatörler hem yarı final serisini hem de final gecesini sinemalarda da yayınlama kararı aldı. Gösterimler İngiltere genelinde 500 sinemada gerçekleşecek. Biletler 27 Mart itibarıyla satışa çıkıyor.

Graham Norton sunacak

Yarışmanın sunuculuğunu ‘Ted Lasso’ dizisinin yıldız oyuncusu Hannah Waddingham, Britain’s Got Talent programının jürisi Alesha Dixon, Ukraynalı şarkıcı Julia Sanina ve ünlü talk-show programcısı Graham Norton üstlenecek.

Eurovison’un sinemalardaki dağıtımını üstlenen John Travers bu süreçte BBC ile ortaklaşa çalışmaktan çok mutlu oldukları belirtip sözlerine şöyle devam etti: “İzleyicilerin eğlenmelerini, gruplar halinde gelmelerini, süslü elbiselerini giymelerini ve büyük ekranda bu tarihi olayın tadını çıkarmak için bir araya gelmelerini istiyoruz”.

Türkiye yarışmada yine yok

Türkiye ise 2013’ten bu yana olduğu gibi bu sene de Eurovision’da yer almayacak. Türkiye’nin Eurovision’a katılmama kararının gerekçesi olarak yarışmadaki oylama sistemi gösteriliyor.

Bir dönem “milli mesele” gözüyle bakılan Eurovision’da Türkiye en büyük başarısını Sertab Erener’in ‘Everyway That I Can’ şarkısıyla zafere ulaştığı 2003 yılında yakalamıştı. Sonraki yıllarda Athena, Kenan Doğulu, mor ve ötesi, Hadise ve Can Bonomo gibi isimler yarışmaya katılsa da birincilik gelmemişti. Sertab Erener’in birinciliğinden sonra en büyük başarı 2010 yılında maNga’nın ‘We Could Be the Same’ şarkısıyla elde ettiği ikincilik olmuştu.

Yeni bir Shakespeare sonesiyle mi karşı karşıyayız?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.