Everest Yayınları İlk Roman Ödüllü ‘Sisler Dağıldığında’ raflarda

Gülhan Davarcı’nın 2023 Everest İlk Roman Ödülü’nü kazanan romanı Sisler Dağıldığında yayımlandı. Roman babasını kaybettikten sonra yaşadığı duygusal boşluğu ve arayışlarla genç bir kızın öyküsünü anlatıyor.

Kültür Sanat 12 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Everest Yayınları İlk Roman Ödülü'nün kazananı Gülhan Davacı.

Everest Yayınları İlk Roman Ödülü’nün geçen seneki kazananı Gülhan Davarcı olarak açıklandığında takvimler 2023’ün Kasım ayını gösteriyordu. ‘Sisler Dağıldığında’ adlı eseriyle ödüle layık görülen Davarcı’nın romanı babasını kaybettikten sonra yaşadığı duygusal boşluğu ve arayışları taşıyan genç bir kızın öyküsünü anlatıyor.

Ödüllü kitap nihayet okurla buluştu.

Daha önce ‘Çok Özel Dostlar Kulübü’ adlı bir öykü kitabı yayımlanan Davarcı’nın 2023 Everest İlk Roman Ödülü’nü kazanan romanı ‘Sisler Dağıldığında’ yayımlandı. Yayıncı Everest özellikle kadın hikayelerini ilgiyle takip eden okurların ilgisini çekeceğini söylüyor, kitabı “Yeni bir soluk ve etkileyici bir edebi eser, yeni adayları için de etkili bir ilham kaynağı diyerek tanımlıyor.

Sisler Dağıldığında, Everest Yayınları, 2024.

Cemil Kavukçu’nun destek verdiği, Bahriye Çeri, Çimen Günay Erkol, Gülfem Pamuk, Irmak Zileli ve Sibel Oral’dan oluşan jüri gerekçesini şöyle açıklamıştı:

“Baba erkini deşifre etmesi, farklı biçimlerini görünür kılması, bunu yaparken güçlü bir kurgu oluşturması, dili gösteriye kaçmadan olgun ve tutumlu kullanımı, karakterin psikolojik derinliğini yansıtmadaki başarısı nedeniyle bu dosyayı ödüle değer bulduk.”

2024 ödülleri için başvurulara son günler

Everest Yayınları‘nın 2006 yılından beri düzenlediği İlk Roman Yarışması‘nın bu yılki başvuruları 16 Ağustos‘a kadar devam ediyor. Yarışmayla ilgili detaylar için bu bağlantıyı tıklayabilirsiniz.

Brat edebiyatını takdimimizdir: Her yerde neden neon yeşili görüyoruz ve bunun kitaplarla ne ilgisi var?Brat edebiyatını takdimimizdir: Her yerde neden neon yeşili görüyoruz ve bunun kitaplarla ne ilgisi var?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.