Vildan Atasever’e Fas’tan Onur Ödülü

Fas'ta düzenlenen 29. Tetouan Uluslararası Akdeniz Film Festivali’nde Vildan Atasever Onur Ödülü aldı. Oyuncu teşekkür konuşmasında Türk edebiyatının usta ismi Yaşar Kemal'i andı: "Koparma farklı çiçekleri, kalsın renkleriyle, kokularıyla"

Kültür Sanat 1 Mayıs 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Vildan Atasever’e ödülünü Türkiye’nin Fas Büyükelçisi İlker Kılıç takdim etti.

Fas’ta bu sene 29. kez düzenlenen Tetouan Uluslararası Akdeniz Film Festivali’nde Onur Ödülü’nü Vildan Atasever aldı. Atasever’e ödülünü Türkiye’nin Fas Büyükelçisi İlker Kılıç takdim etti.

Oyuncu ödül konuşmasında Türk edebiyatının ustalarından Yaşar Kemal’in “Bir bahçede hep aynı çiçekten olursa o bahçe güzel olmaz. Sen, ben, o varız diye güzel bu bahçe. Koparma farklı çiçekleri, kalsın renkleriyle, kokularıyla…” cümlelerini alıntıladı.

Atasever geçen seneki festival için davet aldığını ancak 6 Şubat depremleri nedeniyle festivale katılamadığını söyledi. Atasever 2023 Eylül’de Marakeş’te yaşanan depremi de unutmadı, hayatını kaybedenleri andı. 

Atasever ödül töreninden sonra sosyal medya hesabında geceden fotoğraflar paylaştı, “Teşekkürler Fas, benim için onurdu” dedi.

Başta Akdeniz bölgesi olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden sinemacıların katıldığı festivalde Türk filmleri de yarışıyor. Atasever’in rol aldığı ‘Dilsiz’ ve ‘Gece” filmleri de festivalde gösterilecek.

Amerikan Film Enstitüsü'nden Nicole Kidman'a Yaşam Boyu Başarı ÖdülüAmerikan Film Enstitüsü’nden Nicole Kidman’a Yaşam Boyu Başarı Ödülü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.