Amerikan Film Enstitüsü’nden Nicole Kidman’a Yaşam Boyu Başarı Ödülü

Oscarlı oyuncu Nicole Kidman Amerikan Film Enstitüsü tarafından verilen Yaşam Boyu Başarı Ödülü'ne layık görüldü. Kidman bu ödülü kazanan ilk Avustralyalı oyuncu olarak da tarihe geçti.

Kültür Sanat 29 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Nicole Kidman ödülünü almadan önce kırmızı halıda.

Oscar ödüllü Nicole Kidman’ın artık bir ödülü daha var. Kidman Amerikan Film Enstitüsü’nün Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne layık görüldü. Kidman bu ödülü kazanan ilk Avustralyalı oyuncu olarak tarihe geçti.

Kidman’a ödülünü kendisine Oscar kazandıran ‘Saatler/The Hours’tan rol arkadaşı Meryl Streep takdim etti. Kidman konuşmasına Streep’in kutup yıldızı olduğunu söyleyerek başladı, çalıştığı tüm yönetmenlere teşekkür etti ve film yapmanın bir ayrıcalık olduğunu söyledi.

 

Amerika Film Enstitüsü ödülü “Amerikan sinemasının en büyük onuru” olarak tanımlıyor. Meryl Streep, Julie Andrews, Denzel Washington, Robert De Niro, Martin Scorsese ve Steven Spielberg daha önce ödülü almış isimlerden bazıları.

Aslında Kidman’a ödülü geçen yıl 10 Haziran’da verilecekti, ancak geçen yılki Hollywood grevi nedeniyle tören ertelenmişti.

Kidman beş kez Oscar Ödülü’ne aday gösterildi, bir kere heykele uzandı. Oyuncu kariyerine bir Bafta, iki Emmy ve altı da Altın Küre ödülü sığdırdı.

Koji Yakusho’ya Sinema Onur Ödülü Wim Wenders’tenKoji Yakusho’ya Sinema Onur Ödülü Wim Wenders’ten

.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.