Fatih Akın’dan bir 2. Dünya Savaşı dramı: ‘Amrum’

Fatih Akın'ın 2. Dünya Savaşı sırasında ailenin karnını doyuran annesine yardımcı olmak için tarlalarda çalışan 12 yaşındaki Nanning adlı çocuğun hikayesine odaklanıyor. Başrollerinde Jasper Billerbeck, Laura Tonke ve Diane Kruger var.

Kültür Sanat 23 Nisan 2024
Fatih Akın.

Ödüllü yönetmen Fatih Akın’dan haber var. Akın’ın yönetmen Hark Bohm’un çocukluk anılarına odaklanan yeni filmi ‘Amrum’un çekimleri başlıyor. Filmin başrollerinde Jasper Billerbeck, Laura Tonke ve Diane Kruger  var.

Çekimleri Hamburg’da başlayan film 1945 sonbaharında geçiyor. Film Alman yönetmen ve senarist Hark Bohm’un çocukluk anılarından uyarlandı. İkili daha önce Akın’ın 2017 yapımı ‘Paramparça’ filminin senaryosunda da birlikte çalışmıştı.  ‘Amrum’ fok avına çıkan, geceleri balık tutan ve annesinin aileyi beslemesine yardımcı olmak için tarlalarda çalışan 12 yaşındaki Nanning adlı çocuğun hikayesine odaklanıyor. Barış ilan edildiğinde tamamen yeni çatışmalar ortaya çıkacak ve Nanning kendi yolunu bulmayı öğrenmek zorunda kalacak.

Fatih Akın ile Diane Kruger.

Akın filmi “Bir Hark Bohm filmi olarak başlayan şey şimdi benim 12. uzun metrajlı filmim. Olağanüstü bir görev haline geldi bu film. 2. Dünya Savaşı’nın son haftasında her gün ailesinin karanlık sırrını biraz daha ortaya çıkaran genç Nanning’in cennetten kovulana kadarki yolculuğunu anlatıyor” sözleriyle anlatıyor.

Filmin başrolünde yer alan Kruger,daha önce de Akın ile çalışmış bir isim. İkili  ‘Paramparça’ filminde beraber çalışmış, Kruger Cannes’dan En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’yle dönmüştü.

‘Amrum’ 2025 Eylül’de Almanya’da vizyona girecek.

Filmler bakın nasıl konuşuyor: İran'dan İsveç'e insani bir akrabalıkFilmler bakın nasıl konuşuyor: İran’dan İsveç’e insani bir akrabalık

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.