Fazıl Say grafitisi New York sokaklarında

Fazıl Say, 2024'e Kuzey Amerika turnesiyle başlıyor. Besteci ve piyanist, ABD ve Kanada'yı kapsayan turnesi kapsamındaki ilk konserini 4 Ocak'ta verecek. Say daha gitmeden grafitileri New York sokaklarını süslemeye başladı bile.

Kültür Sanat 30 Aralık 2023
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Fazıl Say, yoğun bir program ve bestelerle geçen 2023’ün ardından konserlerine 2024’te de devam ediyor. 4 Ocak’ta başlayacak Kuzey Amerika turnesi kapsamında Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’da sekiz konser verecek. New York’ta daha önce çok kez konser veren piyanist, 16 Ocak’ta yine bu kentte sahnede olacak. Üstelik kentin en prestijli salonlarından Carnegie Hall’da. Ancak müzisyen New York’a daha gitmeden grafitisi kentin sokaklarını süslemeye başladı bile.

Fazıl Say’ın 54. yaşı şerefine

4 Ocak’ta Florida’daki konseriyle turnesinin Amerika Birleşik Devletleri ayağına başlayacak olan Fazıl Say’ın sosyal medya paylaşımlarında da yer alan grafitiler büyük beğeni topladı. 13 Ocak 1970 doğumlu müzisyen 54. yaşını New York’taki konseri öncesi kutlayacağı için grafiti çizimlerinde de 54. doğum günü unutulmadı. Florida eyaletindeki Naples kentinde iki konser verdikten sonra yine bu eyalette Miami’de sahne alacak müzisyen ardından 12 Ocak’ta Houston, 13 Ocak’ta ise Dallas’ta müzikseverlerle buluşacak.

Turnesinin Teksas eyaleti ayağından sonra Fazıl Say, 16 Ocak’ta New York’taki Carnegie Hall performansıyla ABD’deki konserlerini tamamlayacak. Sanatçı, Kuzey Amerika turnesinin bir sonraki rotası olan Kanada’ya geçecek.19 Ocak’ta Toronto’da sahne alacak piyanist son olarak da 21 Ocak’ta Montreal konseriyle Kuzey Amerika turnesini noktalandıracak.

BİFO'dan görkemli açılış: Fazıl Say'dan Cumhuriyet için senfoniBİFO’dan görkemli açılış: Fazıl Say’dan Cumhuriyet için senfoni

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.