Feyyaz Yiğit’ten Zeki Demirkubuz yorumu: Onun bu tarz ticari duvarlara çarpmaması gerekiyor!

'Ölümlü Dünya 2' nedeniyle Zeki Demirkubuz'un 'Hayat' filminin vizyon tarihini değiştirmesi filmin senaristlerinden Feyyaz Yiğit'e soruldu. Yiğit "Zeki Demirkubuz'un bu tarz ticari duvarlara çarpmaması gerektiğine inanıyorum" dedi.

Kültür Sanat 12 Aralık 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Zeki Demirkubuz’un merakla beklenen ‘Hayat’ filmi 1 Aralık’ta vizyona girecekti. Lakin ‘Ölümlü Dünya 2’ ile vizyon tarihi çakışınca Zeki Demirkubuz filminin gösterim tarihini 15 Aralık’a ertelediğini duyurdu. Gazeteci Birsen Altuntaş YouTube için yaptığı söyleşide ‘Ölümlü Dünya 2’nin senaristlerinden Feyyaz Yiğit’e bunu sordu.

Feyyaz Yiğit “Gösterim tarihini belirlemek yapımcının ticari hamlesidir. Zeki Demirkubuz’un bu tarz ticari duvarlara çarpmaması gerektiğine inanıyorum. İnsan meslekte yeniyken bir sürü şeyle karşılaşabiliyor. Bu işin ticaretini yapan insanların aldığı kararlar oluyor, sen de boyun eğiyorsun. Belli bir noktaya gelince bu tür şeylerin olmaması gerekir, ama oluyor işte. Maalesef oluyor” diyerek sinema dünyasında filmlerin dağıtım sisteminin böyle bir yönetmene bile nasıl acımasız davrandığını anlatmaya çalıştı.

Yiğit: ‘Hayalini kurduğum şeyler düşük bütçelerle hallolabiliyor’

‘Gibi’ dizisiyle ilgili Disney+’tan gelen teklifi reddetmesiyle ilgili olarak da “Hayatta dev ihtiyaçlarım yok ki büyük paralar için karar vereyim. Zaten yaşadığım hayata göre fazla bile param var. İçimde ‘Dur gideyim şunu alayım, dur şunu yapayım’ gibi bir hayalim yok… Hayalini kurduğum şeyler düşük bütçelerle hallolabiliyor… Dolayısıyla beni motive eden şey para olmuyor… Beni hasta eden şey kafayı taktığım bir şeyi belli bir sürede halledememek oluyor. ‘Gibi’de yazmakta olduğum bir bölümün içinden iki gün çıkamayınca agresif birine dönüşüyorum. Hayatımı, duygularımı doğrudan etkileyen şeyler bunlar oluyor” dedi.

Sabahlar olmasın: Bir Zeki Demirkubuz maratonuSabahlar olmasın: Bir Zeki Demirkubuz maratonu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.