Fragmanlı Vizyon Raporu: Beş film sinemalarda sizleri bekler

'Barbie' ve 'Oppenheimer' fırtınası devam ederken sinemalarda biraz düşük profilli bir vizyon programı var karşımızda. Haftanın iddialısı Cannes'dan ödülle dönen 'Sürü' filmi, animasyon 'The First Slam Dunk' ise çizgileriyle dikkat çekiyor. Korku sevenler içinse 'Örümcek Ağı' var menüde.

Kültür Sanat 28 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

O geçmiş arkadan gelecek

SÜRÜ / LA JAURIA

Geçen yıl Cannes Film Festivali’nde ilk gösterimini yapan ve Eleştirmenler Haftası bölümünde En İyi Film ve En İyi Senaryo  ödüllerini alan ‘Sürü’, işlediği suç nedeniyle Kolombiya ormanlarının ortasında bir çocuk merkezine hapsedilen bir gencin başından geçenleri anlatıyor.

Taşralı bir çocuk olan Eliu, arkadaşı El Mono ile birlikte suç işler. Yetkililer tarafından yakalanan Eliu, Kolombiya ormanının kalbindeki bir çocuk merkezinde hapsedilir. Gençler burada her gün el emeği işler yapar ve yoğun bir şekilde grup terapisi görür. Çok geçmeden El Mono da, Eliu’nun kaldığı hapishaneye nakledilir. El Mono’nun gelişi, Eliu’nun kaçmaya çalıştığı geçmişini de beraberinde getirir.

Andrés Ramírez Pulido’nun yönettiği filmde Jhojan Estiven Jimenez, Maicol Andres Jimenez ve Miguel Viera’nın rol alıyor.

Bu üçlük abim için

THE FIRST SLAM DUNK

Takehiko Inoue imzalı animasyon filmde abisini çocukken kaybettikten sonra onun basketbol yıldızı olma hayalini gerçekleştirmek için mücadele eden 17 yaşındaki Ryota Miyagi’nin hikayesi…

Ryota Miyagi, ağabeyi Miyagi Ryota’nın trajik kaybının etkisinden kurtulamaz. O bir yandan erkek kardeşiyle birlikte tutkusunu paylaştığı basketbol sporuna odaklanırken bir yandan da öz-değer ve hayatın anlamı hakkındaki sorularla mücadele eder. Genel olarak güçsüz olarak görülen Ryota ve Shohoku Lisesi takım arkadaşları, liseler arası ulusal şampiyonada yarışır. Gençler, hayallerini gerçekleştirmek için bu fırsatı değerlendirmek ister.

Korkunç sesler duyuyorum

ÖRÜMCEK AĞI / COBWEB

Samuel Bodin’in yönettiği filmde Lizzy Caplan, Antony Starr, Cleopatra Coleman’ın oynadığı ‘Örümcek Ağı’, evde yaşadığı tuhaf olayların nedeninin ailesinin sakladığı sırlar olabileceğini düşünen küçük bir çocuğun yaşadıklarını konu ediyor.

Peter, ailesiyle birlikte küçük bir kasabada yaşayan sekiz yaşındaki bir çocuktur. Yatak odasının duvarlarında gizemli sesler duymaya başlar ve bunu ailesine söyler. Ancak ailesi duyduyu seslerin Peter’in hayal gücünün ürünü olduğunu düşünür. Korkusu yoğunlaştıkça Peter, ailesinin ondan korkunç bir sır sakladığına inanmaya başlar.

Üç harflilerle savaş başladı

LİLİTH CİNLERİ

Türk korku filmlerinin klişelerinden üç harfliler bu sefer ‘Lilith Cinleri’nde başrolde. Özlem Yeşilyurt’un yönettiği ve Pınar Demiral, Berkant Aksoy, Furkan Avcı’nın rol aldığı filmde cinler insanlığa savaş açıyor!

Genç bir anne, gece yarısı ansızın uyandığında bebeğinin yanında olmadığını fark eder. Odanın içerisinde bebeğini arayan kadın, bebeğin kanlı kundağını gördüğünde, onun Al Karısı olarak bilinen Lilith tarafından kaçırıldığını anlar. Ormanda üç büyük cin kabilesini toplayan Lilith, dünyadaki tüm cin kabilelerine emrini ileterek cinler ve insanlar arasındaki savaşı başlatır.

Bil soruyu, al eve gidiş biletini

BULMACA KULESİ 2: EVE DÖNÜŞ

2019’da gösterime giren ‘Bulmaca Kulesi: Dev Kuşun Gizemi’ yaklaşık 200 bir seyirciye ulaşınca yönetmen Ahmet Erdal ikinciyi çekti. İkinci animasyon filmde üç yakın arkadaş olan Aslı, Can ve Mert’in serüvenleri devam ediyor.

Üçlünün yolu bir kaza sonucu Bulmaca Kulesi’ne düşer. Eve dönmeleri için bazı kayıp kitapları bulmaları gerekmektedir. Üç çocuk takım çalışmasıyla bulmacaları çözerler ve tüm kayıp kitapları bulurlar.

Fragmanlı Vizyon Raporu: Oppenheimer ve Barbie'li dokuz filmFragmanlı Vizyon Raporu: Oppenheimer ve Barbie’li dokuz film

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.