Fragmanlı Vizyon Raporu: Köpekbalıklı, Ninja Kaplumbağalı sekiz filmlik hafta

Sekiz filmin vizyona girdiği bu hafta 'Meg 2: Çukur' ile Ninja Kaplumbağaları'nın yeni serüveni öne çıkıyor. Ama iyi bir film izlemek isteyenlere tavsiyemiz 'Başkalarının Çocukları'.

Kültür Sanat 4 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Ne çektin be köpekbalığı

Meg 2: Çukur / Meg 2: The Trench

Sağolsun Steven Spielberg ‘Jaws’ ile köpekbalıklarını sinemada bize düşman eyledi. O gün bu gündür bir korku unsuru bu hayvancağız. 2018’de vizyona giren ‘Meg: Derinlerdeki Dehşet’, bilim insanlarıyla devasa bir köpekbalığının mücadelesini anlatırken bu korkuyu iyice körükledi. Lakin sevildi de.

Şimdi macera kaldığı yerden devam ediyor. Ben Wheatley’in yönettiği filmde gözünü para hırsı bürümüş maden işletmeleri var. Bilim insanları bu işin ortasında kalıyor. Sonrası tabii ki devasa köpekbalığı ile mücadele… Jason Statham yine başrolde.

Gelsin pizzalar

Ninja Kaplumbağalar: Mutant Kargaşası / Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem

Vakti zamanında pizzayı dünyaya sevdirmek için hayata geçirilen ‘Ninja Kaplumbağalar’ bu sefer bir animasyon macerasıyla huzurlarımızda. Jeff Rowe, Kyler Spears’ın yönettiği filmin hikayesine malum çizgi film serisinden ve sonraki filmlerden aşinayız.

Yıllarca kanalizasyonlarda yaşayan Kaplumbağa kardeşler, kahramanca davranışlarla New Yorkluların kalbini kazanmak ve normal gençler olarak kabul edilmek için yola çıkarlar. Yeni arkadaşları April O’Neil, gizemli bir suç örgütünü alt etmelerine yardım eder, ancak çok geçmeden üzerlerine bir mutant ordusu salındığında başlarından büyük işlere kalkışırlar.

Sevgi neydi, emekti!

Başkalarının Çocukları / Other People’s Children

Başkalarının çocuklarını sevmek risklidir. 40 yaşındaki Rachel’ın çocuğu yoktur. Çalıştığı lisedeki öğrencileri, arkadaşları, eski sevgilisi ve gitar dersleriyle dolu hayatından memnundur. Ali’ye âşık olduğunda, onun dört yaşındaki kızı Leila’ya da bağlanacaktır. Leila’yı yatağına yatırır, onunla ilgilenir, onu tıpkı kendi çocuğu gibi sevmeye başlar.

Rebecca Zlotowski, prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yapan beşinci filmi için, “Kendi anne olmayan bir üvey anne. Maalesef erkeklerin iktidarsızlığı kadar sıradan olan bu durum, yine de anlatmaya değer bir hikâyenin başlangıç noktasıydı. Bu aşk mektubunu çekerken, çocuğu olmayan kadınlarla dayanışma içinde olduğumu hissettim” diyor. Zlotowski’nin beklenmedik hamileliği sürerken çektiği bu özlem ve aidiyet hikâyesi, son derece kişisel, samimi ve epey dokunaklı.

O yaşam arkadan gelecek

Rubinin Ailesi / El Ruby House

İbrahim Al-Ruby’nin doktor eşi büyük bir krize maruz kalınca, ikisi her şeyi arkalarında bırakıp, şehirden uzak bir yere taşınmaya karar verir. Kendilerine kurdukları yeni dünyalarında yıllar boyu, yaşadıklarını unutmaya çalışırlar. Ancak beklenmedik olay, onların geri dönmesine neden olur. Hayatlarının değişmesine neden olan olay sosyal medyada yeniden gündeme gelince ikisi kendilerini zorlu durumların içerisinde bulur. Peter Mimi’nin yönettiği film Mısır diyarından gelen romantik bir dram.

Güç seninle olsun

Orman Çocuğu: Güç Uyanıyor / The Awakening of the Mini World

Haftanın ikinci animasyonunda kendisini zorlu bir mücadelenin içerisinde bulan Orman Çocuğu Kaka’nın hikayesi var karşımızda. Büyük bir tehlike ortaya çıktığında Orman Çocuğu Kaka, arkadaşları Nini ve Ayı Çocuk vakit kaybetmeden harekete geçer. Onlar, şeytani Tusuo’nun planlarını yok etmek için yeraltı dünyasında zorlu bir yolculuğa çıkar. Xuhui Xing’in yönettiği film macerayı seven çocuklara göre…

Yollarda buluruz kendimizi

Venüs’te Görüşürüz / See You on Venus

Az bir ömrü kalan Mia’nın son arzusu ölmeden evvel biyolojik annesine kavuşmaktır. Bu esnada ölümlü bir trafik kazasına karışmış ve bu nedenle vicdan azabı çeken genç Kyle ile tanışır. Mia kendini yakın hissettiği bu gençle birlikte annesini aramaya karar verir. Bu yolculuk, ikisi içinde hem unutamayacakları bir macera hem de ummadıkları bir aşkın doğmasına neden olur.

Joaquín Llamas’ın yönettiği Virginia Gardner, Rob Estes, Alex Aiono’nun rol aldığı film ölüm, yolculuk, aşk üzerine orta karar bir yapım.

İki inatçı bir korku filminde

Nefes Alma / Old Man

Korku ve gerilim filmi olmadan hafta kapanmaz. İlk filmimiz Lucky McKee’nin yönettiği Stephen Lang, Marc Senter, Patch Darragh’ın rol aldığı ‘Nefes Alma’.

Ormanda yürürken kaybolan bir adam, tek başına yaşayan, yaşlı bir adamın kulübesine rastlar. İkisi arasında samimi bir sohbet başlar ancak bir süre sonra, birinin veya her ikisinin de korkunç bir sır saklıyor olabileceği ortaya çıktığında durum tehlikeli bir hal alır.

Kitapla gelen tehlike!

Mir Anka

Haftanın diğer korku ve gerilimi tabii ki bir yerli yapım. Ekrem Düzgünoğlu’nun yönettiği filmde aldıkları kitap nedeniyle başları belaya giren gençlerin hikayesi anlatılıyor.

Buğra’nın sahaflardan aldığı eski bir Farsça kitap, Sena’nın ve arkadaşlarının hayatlarını altüst eder. Karnoha cin kabilesinin en azılısı olan Anka, bir müzisyen grubuna musallat olur. Sinan’ın öldüğünü duyan Sena ve arkadaşları bir süre sonra başka bir gerçeklikle yüz yüze kalırlar. Simge Can, Ethem Çap, Emre Çelik’in rol aldığı film kitabı korku unsuru olarak sunduğu için takdiri hak ediyor!

Fragmanlı Vizyon Raporu: Beş film sinemalarda sizleri beklerFragmanlı Vizyon Raporu: Beş film sinemalarda sizleri bekler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.