Fransız oyuncular tarihi seçimlere Fransız kalmadı

Fransa'da seçimlerin ikinci turundan sol partilerin kurduğu Halk Cephesi'nin zaferle ayrılması günboyu ülkenin meydanlarında kutlandı. Seçim sonuçlarını kutlayanlar arasında sanatçılar da ön planda yer aldı.

Kültür Sanat 9 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Sophie Marceau, Marion Cotillard ve Adele Exaharpoulos Fransa'daki seçimler sonrası yaşadıkları sevinci sosyal medya paylaşımlarına yansıttı.

Fransa’da bir aylık seçim sath-ı maili sona erdi. Yakın dönemdeki diğer seçimlerde de görüldüğü gibi önce aşırı sağın yükselişiyle sonuçlanan ilk tur seçimlerin ardından geçen bir haftada işin tüm rengi değişti. Futbolcusundan sanatçısına Fransa’nın tanınan simalarının yaptığı çağrılara politikacılar da olumlu karşılık verince Halk Cephesi (Front Populaire) seçimden zaferle ayrıldı.

Başta başkent Paris ve onun meydanları olmak üzere ülke geneline yayılan kutlamalarda on binlerce Fransız en çok da aşırı sağın adayı Marine Le Pen’in seçimi kazanamamasını kutladı. Sokakları dolduran binlerce Fransızla aynı duyguları paylaşan sanatçılardan bazıları kutlamalara bizzat katılırken kimi de sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla zaferi kutladı.

Ödüllü oyunculardan zafer paylaşımları

‘Mavi En Sıcak Renktir’ filmiyle dünya çapında tanınan Adele Exarchapoulos Fransa’daki ikinci tur seçimler sonrası sevincini sosyal medyadan paylaşan isimlerden oldu. Yunan asıllı Fransız oyuncu Instagram hesabından paylaştığı hikâyede Paris’teki Republique Meydanı’nda gerçekleşen kutlamaları paylaştı.

Bir hikâye paylaşımı da Oscar ödüllü Marion Cotillard’dan geldi. Edith Piaf’ı canlandırdığı ‘Kaldırım Serçesi’ filmindeki performansıyla hafızalarda yer eden yıldız oyuncu sosyal medyadan Fransa bayrağındaki mavi, beyaz ve kırmızı renklerden oluşan bir kalo paylaştı.

‘Anna Karenina’ ve ‘Cesur Yürek’ gibi tarihi yapımlarda sergilediği oyunculuğuuyla çok sayıda ödül kazanan Sophie Marceau ise haftalardır yakından takip ettiği seçimden sonra Halk Cephesi’nin zaferini Instagram hesabından yaptığı paylaşımla kutladı. Fransız yıldız paylaşımda ‘Seni seviyorum Fransa’ yazdı.

Harun İzer: Cazı İstanbul'un her yerine götürmek istiyoruzHarun İzer: Cazı İstanbul’un her yerine götürmek istiyoruz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler