Freddie Mercury, neye dokunsa kıymetli: Özel eşyaları 6 milyon sterlin

Freddie Mercury'nin 33 binden fazla özel eşyası eylül ayında açık artırmada satışa çıkıyor. Queen grubunun efsane solistinin Londra'daki evinde muhafaza edilen tablolardan, kıyafetlerden, porselenlerden ve daha nice eşyadan oluşan koleksiyona 6 milyon sterlin paha biçildi.

Kültür Sanat 4 Ağustos 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Freddie Mercury, 24 Kasım 1991'de AIDS'e bağlı zatürre nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Gösterişli elbiseler, görkemli mobilyalar, ünlü ressamların tabloları ve daha fazlası. 20. yüzyılın efsane müzisyen Freddie Mercury’nin özel eşyaları açık artırmaya çıkıyor. Sothesby’s’deki açık artırmada ünlü müzisyenin 33 bin parçadan oluşan özel eşyaları yeni alıcılarını bulacak. Eylül ayında gerçekleşecek olan açık artırmanın mekânı ise yıldız ismin Londra’daki evi.

Queen grubuyla 1970’lerden hayatını kaybettiği 1991 yılına kadar rock dünyasına damga vuran Freddie Mercury’nin 46 yıllık ömrüne sığdırdığı binlerce obje, Sothesby’s’in açık artırmasında yer alacak. Ünlü müzisyenin bir dönem sevgilsi sonrasında da en yakın arkadaşı Mary Austin’e miras bıraktığı özel eşyaları arasında bıyıklarını taradığı özel yapım taraktan, işlemeli bardaklara, ünlü ressamların tablolarından mobilyalara kadar 33 bin parçanın satışından büyük bir gelir elde edilmesi bekleniyor. En az 6 milyon sterlinlik değer biçilen eşyalardan elde edilecek gelir hayır kurumlarına bağışlanacak.

Freddie Mercury’nin zengin tablo koleksiyonu da satışta

Mary Austin’in korumasında 33 yıldır muhafaza edilen özel eşyalar, Freddie Mercury’nin Londra’nın en lüks semtlerinden biri olan West Kensington’daki evinde yer alıyor. Müzisyenin ölmeden bir ay önce satın aldığı son sanat eseri olan Fransız ressam Tissot’nun tablosuna 600 bin sterlik paha biçiliyor. Queen’in solistinin görkemli koltuğunun da yine aynı meblağdan alıcı bulması bekleniyor. Satışın en önemli parçalarından biri de efsane müzisyenin Queen’in en büyük marşlarından biri olan ‘We Are The Champions’ın dokuz sayfaya yayılmış, armoni ve akorlarını da içeren el yazısıyla yazılmış sözleri olacak. Sözlerin 200 -300 bin sterline satılması bekleniyor.

Mary Austin, şarkı sözlerinden ayrılmanın özellikle zor olduğunu, çünkü bu sözlerin kendisini adadığı adamın onun için en güzel yanını gösterdiğini ifade etti. Freddie Mercury’nin 30 yıldır hiç değişiklik görmeyen evindeki Matisse ve Chagall’ın baskılarının yanı sıra Picasso’nun bir portresi bulunuyor. Koleksiyondaki Picasso tablosunun 70 bin sterline alıcı bulması bekleniyor.

Mucizenin ta kendisi: Kornonun kolsuz ustası Felix KlieserMucizenin ta kendisi: Kornonun kolsuz ustası Felix Klieser

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.