Friends yıldızı Perry ketaminden ölmüş

Matthew Perry'nin otopsi raporu açıklandı. 28 Ekim'de evinde ölü bulunan 'Friends' dizisinin yıldızı oyuncusunun kanında ketamine rastlandı. Oyuncunun evinde yapılan aramada uyuşturucuya rastlanmamıştı.

Kültür Sanat 16 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Matthew Perry, 54 yaşındaydı.

‘Friends’ dizisinin oyuncusu Matthew Perry’nin otopsi sonucu açıklandı. 28 Ekim 2023’te vefat eden yıldız oyuncunun kullandığı ketaminin akut etkileri nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi. 54 yaşında hayatını kaybeden oyuncu uzun süredir depresyon ve anksiyete gibi sorunlarla boğuşuyordu. Amerikalı oyuncu bu süreçte tedavi maksatlı ilaçlar da kullanmaktaydı.

Açıklanan otopside oyuncunun hayatını nasıl kaybettiğine dair detaylar da belli oldu. Kanında ketamin tespit edilen oyuncu Matthew Perry, jakuzide boğularak yaşamını yitirmiş. Los Angeles’taki evinde 28 Ekim’de ölü bulunan yıldız oyuncunun vefatı dünya genelinde büyük üzüntü yaratmıştı. 1990’lı yıllara damgasını vuran ‘Friends’ dizisinin başrol oyuncularından biri olan Perry’nin evinde polis tarafından yapılan aramalarda herhangi bir uyuşturucu madde bulunmamıştı. Bununla birlikte 54 yaşındaki oyuncunun Los Angeles’taki evinde çok sayıda anti depresan ilaca rastlandı.

Ketamin bir uyuşturucu olmasına rağmen bazen doktor kontrolunda anti depresan olarak da kullanılıyor.

Televizyon tarihinin en sevilen sit-com’larından Friends’in baş rollerinden Chandler Bing’i canlandıran oyuncu Matthew Perry, gelecekte nasıl anılmak istediğine dair şöyle bir cevap vermişti: “Hayatı yaşayan, iyi sevilen ve insanlara yardımcı olan bir adam olarak anılmak isterim. Bana rastlamak iyi bir şeydi, kötü bir şey değil”

10 sezon boyunca ekranlara gelen ‘Friends’, altı arkadaşın hayatlarını anlatan mizah ve dostluğun anlatıyordu dizi. Çocukluk arkadaşı olan Monica (Courteney Cox) ve Rachel (Jennifer Aniston), Monica’nın ağabeyi Ross (David Schwimmer), Ross’un üniversiteden oda arkadaşı Chandler (Matthew Perry). Chandler’ın ev arkadaşı Joey (Matt LeBlanc) ve Monica’nın eski arkadaşı Phoebe (Lisa Kudrow) hayatlarına ortak olduğumuz kahramanlardı.

Matthew Perry'nin yası 'Friends' izleyerek tutuluyorMatthew Perry’nin yası ‘Friends’ izleyerek tutuluyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.