Profesör Kabus ve yandaşları denetim öncesi delilleri yok etmiş

Çocuk yaştaki hastalarına başta ketamin olmak üzere bazı uyuşturucu maddeler vererek ailelerinin istismarına uğradıklarına dair ifade vermelerini sağlayan Prof. Zoroğlu, şikayetler sonrası bakanlık yetkililerinin yapacağı denetimden haberdarmış...

Gündem 2 Aralık 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Ersin Eroğlu-Hazar Dost

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın birçok mağdurun şikayetleri üzerine başlattığı soruşturma kapsamında Eylül 2023’te tutuklanan Prof. Dr. Salih Zoroğlu ve diğer sanıklar hakkında hazırlanan iddianamede ailelerin klinikteki tedaviden sonra şikayetçi olmasının ardından Sağlık Bakanlığı’ndan müfettişlerin denetime geldiği belirtildi.  

Soruşturma dosyası kapsamında Zoroğlu’nun eşi Özgül Zoroğlu’nun telefonunda yapılan incelemede klinikte çalışan diğer şüpheli Ahmet Aktaş’a “Ahmet günaydın, bu Cuma günü için Sağlık Müdürlüğü gelecekmiş galiba da… Bir de şimdi yüksek ihtimal bu ketamin ile ilgili de gerçekten geliyor olabilirler… Yani ketemin hani oradaki herkesin tembihlenmesi lazım, hani sorulduğunda hani İnci dahil herkes yani biz ketamini de iğne olarak yapmıyoruz, burundan falan çektirmiyoruz, öyle bir şeyler hiç yok… Çünkü en son meslek kuruluna savunmada, onlar kadın Allahtan, onlar Allah’tan hani soruşturma açılmamalı falan demiş oldular en son karar ama, işte çocuklar da Türkiye’de daha onayı yok diyerekten yazdı” diye mesaj attığı anlaşıldı. 

Çocuklara ketamini enjekte eden şüphelilerden Zeynep Akgül’ün resmi olarak klinikte çalışmadığı anlaşılan konuşmalarda Zeynep Akgül’ün adının geçtiği tüm belgelerin  denetimden önce silinmesi de konuşuluyor. 

Söz konusu konuşma şöyle:  Zeynep için artık randevu saati vs. bilgilerini deftere veya hiçbir listeye yazmayın… Eskiden bilgisayarda ve defterlerde olan kayıtları da mümkünse silelim… Zeynep yeni denetim gününde gelmez… Sorarlarsa, o gün bir şey danışmak, kendi eğitimi için buradaydı deriz… Bulut’ta da Zeynep’in ismi geçiyorsa, oradan da çıkartmak lazım.”

Savcı bu konuşmaların tespit edilmesinin ardından hazırladığı iddianamede Salih Zoroğlu’nun eşi Özgül Zoroğlu’nun sadece eş konumunda olmadığını belirterek “Bazı çocukların evlerinde barındırılmasına bizzat destek sağladığı gibi, kliniğin genel yönetimini de elinde bulundurduğu, bu bağlamda çalışanların tamamını her konuda talimatlandırdığı, kliniğin muhasebesini bizzat takip ettiği, hatta bir kısım muayene ücretlerinin bizzat ona ait hesaba EFT yapıldığı, randevulara müdahil olduğu, mesai planlaması yaptığı tespit edilmiştir. Hatta Sağlık Bakanlığı’nın rutin teftiş dönemlerinde klinik grubuna göndermiş olduğu sesli mesaj ile klinik çalışanlarına klinikte ketamin kullanıldığını söylememeleri yönünde uyarılar yaptığı belirlenmiştir” dedi. 

Savcılık yıllardır Salih Zoroğlu ile çalışan İnci Aslan’ın da denetim öncesinde bilgi sakladığını tespit etti. 

Ne olmuştu?

2016 yılına kadar Çapa Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı Başkanı olan Prof. Dr. Salih Zoroğlu FETÖ üyesi olduğunun tespit edilmesinin ardından görevinden ihraç edilmişti. Zoroğlu’nun Bakırköy’de açtığı özel klinikte birçok çocuk yaştaki hastayı başta ketamin olmak üzere birçok narkotik ilaç enjekte ederek manipüle ettiği ileri sürüldü. Zoroğlu’nun çocukları ailelerinin istismarına uğradıkları konusunda ikna edip yönlendirdiği, hazırladığı birçok raporla birçok anne babanın yargılanmasına neden olduğu belirtildi.  

Fakat Zoroğlu’nun 2023’te birçok hasta hakkında benzer raporlar hazırladığı savcılığın dikkatini çekti. Hakkında gelen bir şikayet dilekçesi de savcılığın düğmeye basmasını sağladı. 

Ofisinde yapılan aramalarda ketamin ele geçirilen Zoroğlu ve yanında çalışanlar tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Savcılığın hazırladığı iddianamede klinikte çalışan psikologlarla eşinin ve yakınlarının çocukların tedavisinde ketamin kullanıldığından haberdar olduğu ve bu tedavi yöntemini desteklediği belirtiliyor. 

Prof. Salih Zoroğlu dosyasıyla alakalı yaptığımız diğer haberleri alttaki linklerden okuyabilirsiniz.

Savcı: Prof. Zoroğlu FETÖ'cü polis korumasında 'bacıhane' kuracaktıSavcı: Prof. Zoroğlu FETÖ’cü polis korumasında ‘bacıhane’ kuracaktı

Profesör Kabus hastaların servetini soruşturmuşProfesör Kabus hastaların servetini soruşturmuş

‘Profesör Kabus’ ketamin dışında esrar da önermiş‘Profesör Kabus’ ketamin dışında esrar da önermiş

‘Profesör Kabus’ durduk yere stajyerine teşhis koymuş: Baban istismar etmiş‘Profesör Kabus’ durduk yere stajyerine teşhis koymuş: Baban istismar etmiş

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.