Garajda Dali: 50 yıllık eserler açık artımaya çıkıyor

Londra’daki bir garajda, 50 yıl boyunca unutulan 10 Salvador Dali eseri bulundu. 30 Eylül’deki müzayedede, bu eserlerin 5.000 Sterlin’e kadar alıcı bulması bekleniyor.

Kültür Sanat 31 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Dali imzalı 10 renkli baskı gelecek ay açık artırmada satışa çıkacak.

Bir Salvador Dali eseri nerelerde karşınıza çıkabilir? Galeriler, müzeler ve özel sergiler aklınıza gelen ilk yanıt olacaktır ancak hiç ummadığınız yerlerden de sürprizler çıkabilir. Londra’nın Mayfair bölgesindeki Berkeley Meydanı’nda bulunan bir evin garajında, 50 yıl boyunca unutulmuş Salvador Dali’nin imzalı 10 eser bulundu.

Her şey ev sahibi satıcının evini temizlemeye karar vermesiyle başladı. Sıra garaja geldiğinde satıcı da olacaklardan habersizdi. Fakat eserleri fark edince işler değişti. 1970’lerde bir sanat galerisinin kapanış satışından yalnızca beş yüz sterlin karşılığında alınan eserler, açık artırmaya çıkarılacak.

Dalí baskılarından biriyle açık artırmacı Chris Kirkham.

Londra’daki Hansons Richmond müzayede evi, 30 Eylül’de Salvador Dali baskılarını satışa sunacak ve bu eserlerin 5.000 Sterlin’e kadar değer bulması bekleniyor. Ayrıca, müzayedede Fransız sanatçı Theo Tobiasse’ye ait beş litografi de yer alacak. Hansons Richmond’un müdür yardımcısı Chris Kirkham, bir ev ziyaretinde karşılaştıkları bu sanat eserlerini “gerçeküstü” olarak tanımladı.

Albert Camus'nün gizemli 'Yabancı'sı 650 bin euroya satıldıAlbert Camus’nün gizemli ‘Yabancı’sı 650 bin euroya satıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.