Garry Oldman’dan yıllar sonra Harry Potter itirafları

'Harry Potter' serisinin ikonik karakteri 'Sirius Black'i Garry Oldman geçmişe dönerek kariyerinin en önemli projesi hakkında konuştu. Oldman en zorlandığı sahneyi de anlattı, kitapları okumadığı için performansını yeteri kadar iyi bulmadığını da...

Kültür Sanat 3 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

‘Harry Potter’ serisinin ikonik karakteri ‘Sirius Black’i canladıran Garry Oldman geçmişe dönerek yıllar sonra seri hakkında konuştu. Oyuncu filmdeki performansını yeterli bulmadığını itiraf etti, “Kitapları okusaydım karakteri farklı canlandırırdım” dedi.

Oldman 2004’te vizyona giren üçüncü film ‘Harry Potter ve Azkaban Tutsağı’ ile seriye dahil olmuştu. Aradan geçen 20 yılın ardından bir podcast programına konuk olan Oldman hayranlar için fenomene dönüşen Sirius Black karakterini vasat şekilde canlandırdığını söyledi. Nedenini de J.K Rowling imzalı kitapları okumamasına bağladı: “Bence oradaki işim vasattı. Belki Alan Rickman gibi kitapları okusaydım, ne geleceğini bilseydim, dürüstçe daha farklı oynayacağımı düşünüyorum.”

‘Harry Potter’ için Tanrı’ya şükürler olsun’

Oldman son dönemde geçmiş kariyeri hakkında konuşmalarıyla gündemde. Geçen haftalarda The Drew Barrymore Show’a konuk olan oyuncu 2000’lerin başında kariyerindeki duraklamadan ve eşi Donya Fiorentino ile boşanma sürecinde oğullarının velayeti kendisinde olduğu için birçok işi reddetmek zorunda kalmasından söz etmişti. Bu süreçte onu kurtaran iki projenin ‘Batman’ ve ‘Harry Potter’ olduğunu itiraf etmişti: “Harry Potter’ için Tanrı’ya şükürler olsun. ‘Batman’ ve ‘Harry Potter’ gerçekten beni kurtardı. Çünkü en az işi en çok paraya yapabileceğim ve sonra evde çocuklarla olabileceğim anlamına geliyordu.”

Oldman ilk olarak Alfonso Cuarón’un yönettiği 2004 yapımı Harry Potter ve Azkaban Tutsağı’nda seriye dahil oldu.

En zorlandığı sahneyi açıkladı

Harry Potter’ın vaftiz babası rolündeli Oldman seriden Sihir Bakanlığı’ndaki bir savaş sırasında trajik şekilde ölerek ayrıldı. Oyuncu çekimler boyunca birçok sahnede zorlandığını söylese de, en çok zorlandığı sahneyi de açıkladı. Çektiği en zor sahnenin ‘Harry Potter ve Azkaban Tutsağı’nda Ruh Emiciler ruhunu emerken karakterinin donmuş bir göl kenarında yüzüstü yattığı sahne olduğunu söyledi. Bir hafta süren çekimlerin bu kadar zor olmasının nedeninin soğukta uzun süre hareketsiz yatmak olduğunu da açıkladı:

“Harry Potter’lardan birinde donmuş bir göl vardı. Bir nevi ölüydüm ve ruhum bedenimi terk ediyordu ve bir hafta boyunca orada öylece yatmak zorundaydım, her gün, hiçbir şey yapmadan. Evet, yapmak zorunda kaldığım en zor şey donmuş bir gölün yanında yatmaktı.”

Oldman son olarak Apple TV+’ın ‘Slow Horses’ dizisinde casus Jackson Lamb rolüyle ekranlardaydı. Rolü ona 2024 Altın Küre Ödülleri’nde Televizyonda En İyi Erkek Oyuncu Performansı-Drama Dizisi adaylığı getirdi. Oscar’ın habercisi olan Altın Küre Ödülleri 7 Ocak’ta düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

Harry Potter'ın kayıp halkası: Dublör David HolmesHarry Potter’ın kayıp halkası: Dublör David Holmes

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.