Savaş konserleri, oyunları, gösterileri erteletti

Gazze'deki Ehli Arap Hastanesine düzenlen saldırı sonrasında hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi hem de Kültür ve Turizm Bakanlığı, kurumlarına bağlı birimlerde düzenlenmesi planlanan konser, tiyatro, opera ve bale gibi etkinlikleri üç gün iptal ettiği açıkladı.

Kültür Sanat 19 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Gazze’de yaşanan insanlık dramına tepkiler artarak devam ediyor. Ehli Arap düzenlenen saldırı sonrası yüzlerce sivilin hayatını kaybetmesi sonrası dünyanın dört bir yanında protesto gösterileri düzenlenmeye başlandı. Türkiye, saldırı sonrası üç günlük yas ilan edildi. Ama bu açıklanmadan önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) de erteleme haberi geldi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat X hesabından yaptığı paylaşımda 18, 19 ve 20 Ekim’de gerçekleşmesi planlanan tüm müzik etkinliklerinin ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu: Polat açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Gazze’de birçok sivilin ölümüne sebep olan insanlık dışı saldırılar nedeniyle 18-19-20 Ekim tarihlerinde İBB Kültür mekânlarımızda düzenleyeceğimiz konserlerimiz ileri bir tarihe ertelenmiştir”

Daha sonra Cumhurbaşkanlığı tarafından üç günlük yas ilan edildi. Bunun arkasından da Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada bakanlığa bağlı devlet tiyatroları, devlet opera ve balesi ve güzel sanatlar genel müdürlüğü bağlı birimlerin etkinliklerinin iptal edildiği duyuruldu.

Müzik Radarı hatırlatır: Barış için söylenen şarkılarMüzik Radarı hatırlatır: Barış için söylenen şarkılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.