Ve Madonna nihayet sahnede

Kariyerinin 40. yılını özel bir turneyle kutlamayı planlayan Madonna, geçirdiği hastalık nedeniyle konser takvimini ertelemişti. Sağlığına kavuşan şarkıcı, gecikmeli de olsa turnesine başladı.Londra'da sahne alan Madonna 40'tan fazla hitini seslendirdi,hastalığını anlattı ve sahneden mesajlar verdi.

Kültür Sanat 16 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Madonna'nın 'Kutlama/Celebration' turu Londra'da başladı.

Ve Madonna nihayet sahnede. Müzik kariyerinin 40. yılını onurlandırmak için ‘Kutlama/ Celebration’ adlı dünya turnesine hazırlanan Madonna, ciddi bir bakteriyel enfeksiyona yakalanıp hastaneye kaldırıldığı için turneyi ertelemek zorunda kalmıştı.

New York’ta kaldığı otel odasında baygın bulunduktan sonra hastaneye kaldırılmıştı. Şarkıcı konserde sağlık durumuna ilişkin açıklamalar da yaptı.

Haziran ayında hastaneden taburcu olan ve tedavine evde devam eden Madonna, cumartesi günü İngiltere’nin başkenti Londra’da ilk konserini verdi. 20 bin kişilik stadyumda kariyerinin hit şarkılarını seslendiren Madonna, hastalığı hakkında da konuştu: “Benim için de çılgın bir yıldı. Ve başaracağımı düşünmemiştim. Hayatımın beş gününü ya da ölümü unuttum, nerede olduğumu gerçekten bilmiyordum. Ama melekler beni koruyordu. Ve çocuklarım oradaydı. Çocuklarım beni her zaman kurtarıyor. Onlar için orada olmalıyım, onlar için hayatta kalmalıyım.”

Madonna konserde 40’tan fazla hitini seslendirdi.

Sahneden mesajlar

65 yaşındaki şarkıcı, 40’tan fazla hitini seslendirdi, dans şovları ve performansıyla iyileştiğini ve her zaman, her koşulda ‘Madonna’ olduğunu gösterdi. Madonna sahneden mesajlar vermeyi de ihmal etmedi. AIDS nedeniyle hayatını kaybedenlere saygı duruşu niteliğinde bir video paylaştı, İsrail- Filistin savaşı için barış çağrısı yaptı: “Dünyada tanık olmanın çok, çok acı verici olduğu gerçekten çılgınca şeyler var. Ama kalplerimiz kırılmış olsa da ruhlarımız kırılamaz.”

Grammy ödüllü Madonna, Avrupa konserlerinin ardından turun Kuzey Amerika ayağına Aralık ayında başlayacak.

Madonna: Çocuklarım sayesinde hayattayımMadonna: Çocuklarım sayesinde hayattayım

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.