İki yıl süren müzik yasağı nihayet bitti

Müzik yasağı nihayet kaldırıldı. 1 Temmuz 2021'de koronavirüsle mücadele etme iddiasıyla uygulanmaya başlandığı açıklanan yasak neredeyse iki yıl sonra bitti. Yasağın kaldırılması için müzik meslek birlikleri, organizatörler ve eğlence sektörü uzun süredir çaba sarfediyordu.

Kültür Sanat 24 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Müzik yasakları 1 Temmuz 2021'de uygulanmaya başlanmıştı.

Müzik yasağı nihayet kaldırıldı. 1 Temmuz 2021’de koronavirüs salgınına karşı önlem amacıyla getirildiği açıklanan yasak, iki yıl sürdü. Açıklanan yeni karar sonrası mekânlar yasak öncesi mevzuata göre faaliyetlerini sürdürebilecek. Alınan bu yasak kararı pandemi sonrası dönemde hem sektör hem de sanatseverler tarafından sıklıkla eleştiriliyordu. Yasağın kaldırıldığını MÜYORBİR duyurdu.

Pandemi yadigarı müzik yasağı

Müzik yasağının, koronavirüs salgınının etkilerinin en aza indiği geçen yaz aylarında da uygulanması tepki çekmişti. Meslek birlikleri yayınladıkları bildiriyle yasağın kaldırılmasını talep ederken İçişleri Bakanlığı bu yönde bir adım atmamıştı. Geçen yaz, yasak, bazı bölgelerde bir saat ileri alınarak esnetilmişti.

Konser ve festivaller için iyi haber

Turizm sezonunun başlamasıyla birlikte turistik bölgelerde mekânların açılması ve pek çok şehirde yaz festivallerinin düzenlenmeye başlaması yasaklarının yeniden yüksek sesle tartışılmasını da beraberinde getirmişti. Eğlence sektöründe de gelen yoğun talepler nihayet sonuç verdi. Çarşamba günü yasağın ilk olarak Antalya ili genelinde kaldırılacağı açıklanmıştı. Geceyarısından sonra müzik yasağının sadece Antalya’da kaldırılması tartışmanın daha da alevlenmesine neden oldu. Pandemi döneminde turistlerin kapsam dışı bırakıldığı sokağa çıkma yasağı gibi ayrımcı uygulamaları hatırlatan karar dün itibarıyla güncellendi.

Yeni karara göre 1 Temmuz 2021 tarihinde uygulamaya başlanan yasak neredeyse iki yıl sonra kaldırıldı. Yasak, hem  mekânları hem de özellikle kamplı müzik festivallerini yakından ilgilendiriyor.

Konser kurdu Tom Odell ve Moderat'ın izini sürüyorKonser kurdu Tom Odell ve Moderat’ın izini sürüyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.