Konser kurdu Tom Odell ve Moderat’ın izini sürüyor

Konser kurdu yine yollara düşüyor. İstanbul bu hafta sonu Tash Sultana ile başlayacak uluslararası isimlerin geçidinde cumartesi akşamı Moderat ve Tom Odell arasında zorlu bir seçim İstanbulluları bekliyor. Bir yandan da Babylon Soundgarden heyecanı devam ederken şehir yine oldukça hareketli.

Kültür Sanat 23 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Tom Odell 'Another Love' şarkısıyla yıllardır listelerde.

Tom Odell için İstanbullu hayranlarıyla kavuşma vakti. Türkiye’de çok sevilen 32 yaşındaki İngiliz müzisyen yarın akşam Uniq İstanbul’da sahne alacak. Aynı saatlerde Zorlu PSM ise Alman elektronik müzik topluluğu Moderat’ı ağırlayacak. Hafızası güçlü olan arkadaşlar hem Tom Odell’in hem de Moderat’ın geçen yıl da İstanbulumuzu şereflendirdiğini hatırlayacaktır. Bu iki iddialı konsern yanı sıra İstanbul, cumartesi ve pazar günlerine yayılan Babylon Soundgarden festivaline tanıklık edecek. Velhasıl, bayram tatilinde İstanbul’da kalanlar veyahut henüz bir yere gitmemiş olanlar için epey hareketli bir hafta sonu programı söz konusu. Hazırsanız başlıyoruz.

Tash Sultana, Tom Odell, Moderat ve daha nicesi…

Tash Sultana ya da gerçek adıyla Natasha Sultana, ilk İstanbul konseri için Zorlu PSM’de. Türkiye’ye gelişi uzun süredir beklenen 10 parmağında 10 mağrifetli sanatçı, tek kişilik müzik grubu olarak da tanınıyor. 2016 yılında yayınladığı ‘Jungle’ şarkısyla büyük bir ün kazanan Avustralya doğumlu Tash Sultana, rock, reggae ve etnik melodileri harmanladığı şarkılarla çok sevildi, çok izlendi, çok dinlenildi. Maltalı köklere sahip Tash Sultana Akdeniz ve çevresinin ezgilerine binlerce kilometre öteden hayat veriyor.

Zorlu PSM’den Barbaros Bulvarı boyunca Boğaz kıyısına inip Kuruçeşme yönüne döndüğümüzde Türk Sanat Müziği’nin en güzel eserlerini duyacağız. Zira 21.00’de Emel Sayın, Kuruçeşme Arena’da hayranlarına repertuvarında yer alana müziğimizin başyapıtlarını seslendirecek. Aynı saatlerde Türkiye’nin en eski topluluklarından Ezgi’nin Günlüğü de Kadıköy Sahne’de hayranlarıyla buluşacak. Spotify’daki dinlenme rakamlarına göre son iki yılın yıldızlarından olan rapçi Sefo, saat 21.00’de Turkcell Vadi’de konser verecek. Rock enstrumanlarıyla arabesk klasiklerini yeniden yorumlayan İstanbul Arabesque Project, Milyon Performance Hall’da dertli gönüllerle bir araya gelecek.

https://youtube.com/watch?v=Holr0RrL9A8

Cumartesi yıldızlar gecesi

Gelelim yarın akşama. İngiltere ve Almanya’dan özel misafirleri ağırlayacağımız kimilerine göre haftanın bu en güzel gününde ilk odağımız Tom Odell. ‘Another Love’ şarkısıyla dünya çapında büyük bir şöhret kazanan Tom Odell bir yıllık aradan sonra yeniden İstanbul’da. Şu âna kadar 1 milyar 756 milyon kez dinlenen ‘Another Love’ ile dünya çapında dinlenen Odell’in kuşkusuz en sevildiği ülkelerden biri de Türkiye. Kendisi de buraya karşı boş değil hani. yakalanan bu sinerji, İngiliz müzisyenin İstanbul konserlerindeki performanslarına ve seyirciyle olan iletişimine de yansımış durumda. Bu sinerjinin tekrarlanacağı konser yarın akşam Uniq İstanbul’da. Mekânın kapı açılış saati 18.00. Odell’den önce yerli sahnenin yükselen alternatif topluluğu Hedounotopia ve Mavi de sahne alacak.

Gelelim gecenin bir diğer yıldızına. Almanya’dan son yıllarda çıkan en başarılı elektronik müzik topluluklarından biri olan Moderat Zorlu PSM’de konser verecek. PSM Loves Summer etkinlikleri kapsamında yarın akşam İstanbul’da sahne alacak olan elektronik müzik topluluğu, geçen yaz da Gezgin Salon kapsamında Parkorman’daydı. Geçen yılki festivalin en çok ilgi gören ve sevilen isimlerinden olan Moderat, bu sevgiyi karşılıksız bırakmamışa benziyor.

Babylon Soundgarden Bomontiada’da

İstanbul’un klasikleşen yaz festivallerinden Babylon Soundgarden bu yıl 24-25 Haziran tarihleri arasında gerçekleşiyor. Bomontiada’da iki güne yayılan konserlere ev sahipliği yapacak festivalin katılımcıları ise oldukça iddialı. Hafta içinde Mabel Matiz imzalı ‘Diva Yorgun’ şarkısıyla ortalığın tozunu attıran Melike Şahin, Babylon Soundgarden’ın da divalığını üstleniyor. Pazar günü sahne alacak Melike Şahin’in öncesinde Islandman, Kolektif İstanbul, Bahr ve Su Sonia sahne alacak. Cumartesi programının yıldızları ise Athena ve Can Bonomo. Yıldızlardan önce ise sahnede Aga B, Deli Bakkal, Yalnayak ve Efza olacak.

Mısırlılara baleyi sevdiren Magda Saleh öldüMısırlılara baleyi sevdiren Magda Saleh öldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.