Duygu Soylu’dan ‘A Tribute To Onno Tunç’ konseri

Duygu Soylu 'A Tribute to Onno Tunç' projesine devam ediyor. Duygu Soylu, efsane müzisyen Onno Tunç'un müziğimize damga vuran bestelerini 15 Haziran'da Zorlu PSM Platinium Sahnesi'nde seslendirecek.

Kültür Sanat 9 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Duygu Soylu'nun 'A Tribute to Onno Tunç' projesi geçen yıl başlamıştı.

Duygu Soylu, özel bir projeyle karşımızda. Soylu, 2022 yılında başladığı, müzik dünyamızın en önemli isimlerinden olan efsanevi besteci Onno Tunç’un müzikal mirasına saygı serisine devam ediyor. Duygu Soylu’nun ‘A Tribute to Onno Tunç’ adlı bu özel yolculuğu 15 Haziran’da izleyiciyle buluşuyor. Konser, Zorlu PSM Turkcell Platinium Sahnesi’nde gerçekleşecek. Konserin biletlerine passo.com.tr‘den ulaşmak mümkün.

Onno Tunç bestelerini seslendirecek

Duygu Soylu, geçen yıl başlattığı ‘A Tribute to Onno Tunç’ projesinde Onno Tunç’un özellikle 80’li ve 90’lı yıllara damgasını vuran bestelerini yeniden yorumluyor. Zorlu PSM Turkcell Platinium Sahnesi’ndeki konserde  Sezen Aksu ile özdeşleşen Onno Tunç şarkıları dinleyiciyle buluşacak. Soylu, ‘A Tribute to Onno Tunç’ serisi kapsamında daha önce Zorlu PSM’nin yanı sıra Ankara’daki yeni Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Ada Ankara Salonu’nda da konser vermişti.

Duygu Soylu, Garo Mafyan, Ozan Doğulu, Aşkın Arsunan, Ceylan Ertem, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, İstanbul Gelişim Orkestrası ve daha pek çok pop müziğinin önemli isimleriyle çalışarak dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Türkiye’nin yanı sıra yurtdışında da pek çok mekânda konserler veren Duygu Soylu, 2020 yılında ‘Kara Elmas’ adını taşıyan ilk solo albümünü yayınlamıştı. Albümde yer alan ‘Oldu Olacak’ ve ‘Dediydin’ büyük beğeni toplamıştı.

Kenan Doğulu ile de işbirliklerine imza atan Duygu Soylu son olarak geçen yıl bir Sezen Aksu klasiği olan ‘Ayrılıklar Bitmez’i yeniden yorumlamıştı. Sezen Aksu’nun ‘Firuze’ albümünde yer alan şarkı Onno Tunç imzası taşıyor.

‘1945’, ‘Yalnızca Sitem’, ‘Bir Zamanlar Deli Gönlüm’, ‘Sen Ağlama’, ‘Git’, ‘Geri Dön’, ‘Değer mi’, ‘Hadi Bakalım’, ‘Gir Kanıma’, ‘Vurulmuşum Sana’, ‘Şinanay’, ‘Haydi Gel Benimle Ol’ ve ‘Seni İstiyorum’ gibi unutulmaz bestelere imza atan Onno Tunç’u, 14 Ocak 1996 tarihinde kaybetmiştik. 1967 yılındaEmin Fındıkoğlu’nun caz orkestrasında bas gitar çalarak müzikal yolculuğuna  başlayan Onno Tunç, sonrasında besteleriyle de Türk pop müziğine damgasını vurdu.

Pink Martini çok sevdiği ve sevildiği İstanbul'a geliyorPink Martini çok sevdiği ve sevildiği İstanbul’a geliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.