İstanbul sahnesinde bugün iki yıldız parlayacak

İstanbul dünyaca ünlü isimleri ağırlamaya devam ediyor. Bu akşam Cemal Reşit Rey ve Zorlu PSM’de gerçekleşecek konserlerde opera ve klasik müziğin yıldızları sahne alacak. Kontrtenor Andreas Scholl ve piyanist Denis Kozhukhin İstanbullulara harika bir akşam vaat ediyor.

Kültür Sanat 13 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Denis Kozhukhin (sağda) ve Andreas Scholl (solda) bu akşam İstanbul'da sahne alacak.

İstanbul bu akşam konserler açısından oldukça verimli bir gece yaşayacak. Klasik müzik ve operanın önemli isimleri, kentin farklı mekânlarından sanatseverlerle buluşacak. Bu yoğun akşamın ilk durağı için rotamızı Zincirlikuyu’ya çeviriyoruz. Ödüllü piyanist Denis Kozhukhin, saat 20.00’de Zorlu PSM’de sahne alacak. Konserde Kozhukhin’e Carlo Tenan yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) eşlik edecek.

1986 doğumlu Rus piyanist Denis Kozhukhin, Belçika’da prestijli Kraliçe Elizabeth Yarışması’ndan birincilik ödülü kazanmıştı. Konserin ilk bölümünde Johannes Brahms’ın 1 nolu Piyano Konçertosu seslendirilecek. Etkinliğin ikinci yarısında ise Ludwig van Beethoven’ın 6. Senfonisi müzikseverlerle buluşacak. Artık gelenekselleşen ‘Konser Öncesi Söyleşi’ serisi kapsamında Aydın Büke ve Serhan Bali, hem repertuvar hem de solist hakkında bir söyleşiyi gerçekleştirecek. Saat 19.00’da başlayacak olan söyleşi Zorlu PSM Meydan Fuaye’de.

Andreas Scholl, CRR Konser Salonu’nda

Gecenin bir diğer yıldızı da CRR Konser Salonu’nda. İsrailli dünyaca ünlü kontrtenor Andreas Scholl, bu akşam İstanbullu müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Bugüne kadar yaptığı albümler kadar sahne performanslarıyla da hayranlık uyandıran Andreas Scholl’a ödüllü Tel Aviv Soloist Ensemble da eşlik edecek. Saat 21.00’de başlayacak olan konserde Andreas Scholl, İsrail’in son dönemde yetiştirdiği en önemli sopranolarından Tchelet Levin ile sahneye çıkacak.

Konserde Andreas Scholl’a eşik eden Tel Aviv Soloist Ensemble’nin şefliğini Barak Tal üstleniyor. Topluluk; Carniege Hall, Konzerthaus, St. Petersburg Philharmonic Hall, Teatro Colon ve Tel-Aviv’deki Mann Auditorium gibi dünyanın en büyük sahnelerinde performans sergiledi.

Saç teliyle ortaya çıkan Beethoven gerçekleri!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.