Notre Dame de Paris müzikali İstanbul’a geliyor

Dünyanın en meşhur müzikallerinden olan Victor Hugo'nun ölümsüz eseri 'Notre Dame'ın Kamburu'ndan uyarlanan 'Notre Dame de Paris' İstanbul'a geliyor. Dünyada 12 milyon insana ulaşan müzikal 5-23 Mayıs tarihleri arasında Zorlu PSM'de 21 kez sahnelenecek.

Kültür Sanat 20 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Esmeralda rolünde ödüllü müzisyen Elhaida Dani yer alıyor.

‘Belle’, ‘Tu me vas Detruire’ ve ‘Le Temps Des Cathédrales’ gibi unutulmaz şarkıları dinlemeye çok az kaldı. Tüm zamanların en popüler müzikallerinden biri olan ‘Notre Dame de Paris’ dev kadrosuyla 5-23 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da. Victor Hugo’nun ölümsüz eseri ‘Notre Dame’ın Kamburu’ndan uyarlanan müzikal 21 performansla Zorlu PSM’de izleyiciyle buluşacak.

Ünlü müzisyen Richard Cocciante ve Luc Plamondon’ın Guinness Rekorlar Kitabı’na giren eseri bugüne kadar 10 dilde sahnelendi 12 milyondan fazla izleyiciye ulaştı. Helene Segara, Garou, Patrick Fiori, Julie Zenatti ve Daniel Levoie gibi Fransa’nın en önemli yıldızlarının yer aldığı müzikalin kadrosu zaman içerisinde değişip bugünkü halini aldı.

Orijinal versiyonuyla Fransızca olarak 15 gün boyunca sahnelenecek müzikalde 30 oyuncu rol alıyor. Müzikalde seyirci, Quasimodo rolünde  2011’den bu yana üç farklı dilde hayat veren İtalyan oyuncu Angelo Del Vecchio’yu izleyecek. Güzeller güzeli Esmeralda rolünde ise, Avrupa’da çok sayıda ses yarışmasında ödül alarak şöhreti yakalayan Arnavut şarkıcı Elhaida Dani karşımıza çıkacak.

5 bin kez sahnelendi

Müzikalin en çok katmanlı karakterlerinden biri olan Frollo’yu, daha önce ‘Sefiller/ Les Misérables’ müzikalinin ana kadrosundaki rolüyle adından söz ettiren Robert Marien ve Solal dönüşümlü olarak canlandıracak. Frollo’nun dostu, sokakların şairi ve Esmeralda’nın evlenmek zorunda kaldığı Gringoire’ye ise Eric Jetner hayat verecek.

Bugüne kadar 5 bin kez sahnelenen ‘Notre Dame de Paris’teki besteler uzun süre müzik listelerinde zirvede yer aldı. Dünyanın dört bir yanında DVD ve CD’leri çok satanlar listesinde yer alan yapımın biletleri Passo ve Zorlu PSM gişelerinde satışta.

Cumhuriyetin 100. yılına özel müzikal: 1923

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.