Gazze’nin ‘Çığlık’ı güçlü oldu: Yönetmen de filmden ayrıldı

‘Çığlık’ serisinin devam filminden Filistin’e verdiği destek nedeniyle kovulan Melissa Barrera'nın ardından yönetmen Christopher Landon "yapımın artık kâbusa döndüğünü" belirterek görevinden ayrıldığını açıkladı.

Kültür Sanat 27 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

‘Çığlık’ filmi krizi devam ediyor. ‘Çığlık’ serisinin devam filminden Filistin’e verdiği destek nedeniyle kovulan Melissa Barrera’nın ardından yönetmen Christopher Landon “yapımın artık kâbusa döndüğünü” belirterek görevinden ayrıldığını açıkladı.

‘Rüya gibi bir iş kabusa döndü’

Landon sosyal medya platformu X’ten yayınladığı mesajla projeden çekildiğini açıkladı: “Çığlık-7’den haftalar önce resmen ayrıldığımı duyurmak için şu an iyi bir zaman. Bu benim için rüya bir işti ancak kâbusa döndü. Bu işin parçası olan herkes için kalbim kırık ancak şimdi yola devam etme zamanı.”

Yönetmen Landon açıklamasında Gazze konusuna değinmese de başrol oyuncusu Barrera’nın işine son verilmesinin yarattığı boşluğun doldurulamadığını söyledi. Barrera Instagram’daki hesabından yaptığı açıklamada Gazze’de yaşanan krizi “toplama kamplarına” benzetmiş, Batı medyasını sadece İsrail’in bakış açısını yansıttığı için eleştirmişti. ‘Çığlık’ serisinin önceki iki filminde de rol alan Melissa Barrera Instagram paylaşımları nedeniyle yapımcılar tarafından iki gün önce filmin kadrosundan çıkarılmıştı. Bu karardan sonra Jenna Ortega da rol arkadaşına destek amacıyla serinin yedinci filminde rol almayacağını belirtip ‘Çığlık’ kadrosundan ayrılmıştı.

'Çığlık' filminden kovulan Melissa Barrera: Sessizlik seçenek değil‘Çığlık’ filminden kovulan Melissa Barrera: Sessizlik seçenek değil

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.