Genç keman sanatçısı Elvin Hoxha Ganiyev’e büyük ödül

Türkiye'de doğup büyüyen genç keman sanatçısı Elvin Hoxha Ganiyev'den büyük başarı. 26 yaşındaki müzisyen, beş yılda bir düzenlenen klasik müzik dünyasının en prestijli yarışmalarından Karol Szymanowski Uluslararası Müzik Yarışması'nda ikincilik kazandı. Ganiyev ödül sonrası 10Haber'e konuştu.

Kültür Sanat 30 Eylül 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Türkiye’de doğup büyüyen Elvin Hoxha Ganiyev, son dönemde klasik müzik dünyasında yıldızı parlayan isimlerden biri. 1997 yılında müzikle iç içe yaşayan bir ailede dünyaya gelen genç müzisyen Polonya’da düzenlenen prestijli Karol Szymanowski Uluslararası Müzik Yarışması’nda ikincilik ödülü kazandı. 25 yaşındaki sanatçı yarışmada jüri tarafından büyük beğeni toplayan olağanüstü performansı ile klasik müzik dünyasında adından bir kez daha söz ettirdi.

Yarışma sonrası Türkiye’ye dönen Elvin Hoxha Ganiyev’i provalarda yakaladık. 10Haber’e duygularını açıklalyan genç kemancı ödülü kazandığı için mutlu olduğunu söyledi. Çocukluk yıllarından bu yana sıkı bir çalışmayla virtüözlük yolunda ilerleyen keman sanatçısına başarıya giden metotlarını ve gençlere verebileceği önerileri de sorduk.

Keman sanatçısı Ganiyev, genç kuşaklara müzikal çalışmalarında disiplini elden bırakmamaları gerektiğini vurguladı. Çalışma saatinden çok verimin önemini hatırlatan 26 yaşındaki kemancı, beslenme konusunun asla ihmal edilmemesi gereken bir konu olduğunu söyledi. Yeme aralıkları kadar tüketilen yiyeceklerin de çalışma sürecinde performansı doğrudan etkileyen bir konu olduğunu söyleyen genç kemancı, özel bir resital için Rusya yolcusu. Ödüllü müzisyen Plotonov Festivali kapsamında Rusya’nın Voronej kentinde bir resital seslendirecek.

Ganiyev prestijli Karol Szymanowski yarışmasından övgüyle ayrıldı

1882-1937 yılları arasında yaşayan ve çağın en büyük keman virtüözlerinden biri olarak kabul edilen Karol Szymanowski adına beş yılda bir düzenlenen, Karol Szymanowski Uluslararası Müzik Yarışması klasik müzik dünyasının en prestijli buluşmalarından biri olarak kabul ediliyor.

Müzisyen bir ailede yetişti

Henüz sekiz yaşındayken büyükbabası, ünlü keman hocası Server Ganiyev ile birlikte ilk orkestralı konserini veren sanatçı, aynı yıl Zürih Konservatuarı’nın genç sanatçı programına kabul edildi. On yaşındayken Vladimir Spivakov yönetimindeki Moskova Virtüözleri ile birlikte ilk konserini Kremlin Sarayı’nda veren Ganiyev, çalışmalarını İspanya Escuela Superior de Música Reina Sofía’da sürdürdü.

2020 yılında Aydın Gün Ödülü’nü de kazanan Elvin Hoxha Ganiyev, ÇEV Sanat’ın QNB Finansbank katkılarıyla sürdürdüğü “Genç Yetenekler Projesi” kapsamında Essen Folkwang Universitat der Künste Konzertexamen’de Prof. Aleksey Semenenko ile ve Berlin Universitat der Künste’te master eğitimine Prof. Mark Gothoni ile devam ediyor.

Fazıl Say'dan bir 100. yıl bestesi daha: '100 Yaşında Bir Çocuk'Fazıl Say’dan bir 100. yıl bestesi daha: ‘100 Yaşında Bir Çocuk’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler