George R.R Martin: ‘Six Feet Under’ en iyi finale sahip, ‘The Wire’ mükemmele yakın

Artık 'Game of Thrones’un yazarı George R.R Martin'in izleme listesini biliyoruz. Yazar, blog sitesi için kaleme aldığı bir yazıda 'Six Feet Under'ın televizyon tarihinin en iyi finaline sahip olduğunu, 'The Wire'ın ise mükemmele yaklaştığını söyledi. Martin ayrıca sıkı bir Black Mirror' fanı.

Kültür Sanat 5 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
2003 yılında En İyi Drama Dizisi dalında Altın Küre ödülü alan yapım, 2005 yılında 5. sezonuyla ekranlara veda etti.

Televizyon dizileri konuları, oyunculuk performansları, sürpriz dönüşleri kadar finalleriyle de hatırlanır. Hatta bir diziyi unutulmaz kılan en önemli şey finali olur bazen. Game of Thrones’un yazarı George R.R Martin’e göre HBO dizisi ‘Six Feet Under’, televizyon tarihinin en iyi finaline sahip.

Her şey Vanity Fair adlı internet sitesinin “Son 25 Yılın 25 Mükemmel TV Bölümü” başlıklı bir içerik yayınlamasıyla başladı. Listede ‘Game of Thrones’ta George R.R. Martin’in yazdığı ikinci sezonunun dokuzuncu bölümü ‘Blackwater’ da vardı. Bunun üzerine Martin, blog sitesinde kendi değerlendirmelerine yer verdi, HBO dizisi ‘Six Feet Under’ın finalinin tarihin en iyi finaline sahip olduğunu söyledi:

“Eğer listedeki diğer tüm dizi bölümlerinden daha mükemmel bir bölüm seçmem gerekseydi… bu ‘Six Feet Under’ın final bölümü olurdu. Bu diziyi fazlasıyla sevdim, ancak ‘Rome’ ya da ‘Deadwood’ ya da ‘Fargo’ ya da listede yer almayan birkaç diğer diziyi sevdiğim kadar sevdiğimi söyleyemem. Ancak o son bölüm televizyon tarihinin açık ara en iyi finaliydi ve daha iyisinin yapılabileceğini hayal bile edemiyorum.”

Martin bu konuda yalnız değil. Yapımın yaratıcısı Alan Ball’ın kaleme aldığı final bölümü, birçok televizyon eleştirmeni ve izleyiciye göre bugüne kadar yapılmış en iyi televizyon finallerinden biri olarak kabul ediliyor.

Martin’e göre HBO yapımı suç draması ‘The Wire’ın “mükemmele oldukça yaklaştığını” söylüyor.

Martin, yazısında başka yapımlara dair yorumlarını da paylaştı. ‘Mad Men’ dizisinin ‘The Suitcase’ bölümünü ve ‘Breaking Bad’den Ozymandias bölümünün favorileri arasında olduğunu söyledi. Martin ayrıca listede yer alan ‘The Wire’ın ‘Middle Ground’ bölümüne bir de alternatif önerdi.  Ayrıca yazar, HBO yapımı suç draması ‘The Wire’ın “mükemmele oldukça yaklaştığını” söylüyor. Martin’in favorileri arasında bir ‘Black Mirror’ bölümü de var: “Pek çok açıdan olağanüstü bir dizi, San Junipero bölümü ise tekrar tekrar izlemeyi sevdiğim ve arkadaşlarıma da önerdiğim bir bölüm.”

George R.R. Martin, blog yazısını şu sözlerle tamamladı:

“Böylesine harika bir toplulukta yer almaktan büyük memnuniyet ve gurur duyuyorum. Elbette hiçbir sanat eseri gerçekten mükemmel değildir… ancak bazı okurlarınız (ya da izleyicileriniz) için bunu başardığınızı ya da en azından yaklaştığınızı duymak çok sevindirici. Yine de her zaman bir sonraki sefer vardır… ve öykülerimden biri ne kadar iyi (ya da kötü) karşılanırsa karşılansın, bilgisayarın başına yeniden oturduğumda her zaman daha iyisini yapmak isterim.”

Bu arada bir de not. Televizyon tarihinin kült dizilerinden ‘Game of Thrones’un final bölümü serinin birçok izleyicisini hayal kırıklığına uğratmıştı.

Yılmaz Erdoğan halkın içine girdi: Metroda türkü söylediYılmaz Erdoğan halkın içine girdi: Metroda türkü söyledi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.