George R.R. Martin ‘House of the Dragon’un ikinci sezon yanlışlarını yazacak

George R. R. Martin, 'House of the Dragon'un ikinci sezonundaki yanlışlarla ilgili bir yazı yazacağını söyledi. Bu, Martin’in HBO dizisi hakkındaki eleştirilerini açıklayacağı ilk yazısı olacak. Ancak ne zaman yazacağı belli değil...

Kültür Sanat 1 Eylül 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
George R.R. Martin, 'House of the Dragon'un ikinci sezonundaki uyumsuzluklar hakkında yazacağını duyurdu

HBO’nun efsane dizilerinden George R.R. Martin imzalı ‘Game of Thrones’un devam hikayesi ‘House of Dragon’ geçen sene yayımlanan ilk sezonuyla Westeros evrenine bir kapı daha açmıştı. Dizi öylesine büyük bir ilgi gördü ki henüz ilk sezon tamamlanmadan devam edeceği haberi geldi. Dizinin üçüncü sezonu merakla beklenirken yaratıcı George R. R. Martin cephesinden bir haber geldi.

Martin, ‘House of the Dragon’un ikinci sezonundaki yanlışlarla, daha doğrusu kitap ve uyarlama yapım arasındaki uyumsuzluklarla ilgili bir yazı yazacağını söyledi: “‘House of the Dragon’da yanlış giden her şey hakkında yazmam gereken diğer yazıları yazmayı pek istemiyorum… ama bunu da yapmam gerekiyor ve yapacağım. Ama bugün değil.”

‘House of Dragon’da, Rhaenyra Targaryen rolünde Emma D’Arcy ve Daemon Targaryen rolünde Matt Smith.

İlk kez eleştirilerini yazacak

Martin, kişisel blogunu yıllardır ‘House of the Dragon’ yapımı, uzun süredir beklenen ‘Winds of Winter’ kitabı ve diğer düşünceleri hakkındaki fikirlerini paylaşmak için kullanıyor. Ancak bu, ilk kez HBO’nun ‘House of the Dragon’  dizisiyle ilgili eleştirel bir ton kullanacağı bir yazı olacak.

Kendi hayatı ve dünya düzeniyle ilgili yorumlarını da yazdı Martin.Bir süredir seyahatte olduğunu ve yazı işlerinden uzak kaldığını şu sözlerle anlattı: “Dünya, ülke ve kesinlikle ben. Bu yıl kimse için iyi geçmedi; her yerde savaş var, faşizm yükselişte… Daha kişisel bir düzeyde, benim için de oldukça kötü bir yıldı; stres, öfke, çatışma ve yenilgilerle dolu bir yıl.. Bunların bazıları hakkında konuşmam gerekiyor ve konuşacağım. 15 Temmuz’dan 15 Ağustos’a kadar seyahatte olduğum için bilgisayarımdan uzak kaldım, bu yüzden söylenmesi gereken pek çok şey söylenmedi.”

‘House of the Dragon’ şimdiden üçüncü sezon için onay aldı ve plan, dizinin dördüncü ve son sezonuyla sona ermesi yönünde.

Martin, ‘House of the Dragon’un ikinci sezonuna dair olumlu görüşlerini de söylemişti. Sezonun ilk iki bölümünü izledikten sonra blogunda okuyucularına, “Her iki bölüm de harikaydı. Karanlık, dikkat edin. Çok karanlık. Sizi ağlatabilir. (Ben ağlamadım, ama bir arkadaşım ağladı.) Güçlü, duygusal, yürek burkan, kalp sızlatan. Tam da sevdiğim türden şeyler. (Ne diyebilirim ki? Shakespeare ile büyüdüm ve en çok trajedileri ve tarih oyunlarını severim.)” demişti.

Ejderhaların annesi Daenerys Targaryen’in doğup büyüdüğü toprakları daha yakından keşfetme şansı veren dizine kadrosunda Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Eve Best, Steve Toussaint, Fabien Frankel, Ewan Mitchell, Tom Glynn-Carney, Sonoya Mizuno ve Rhys Ifans gibi isimler rol alıyor. Dizi, şimdiden üçüncü sezon için onay aldı ve plan, dizinin dördüncü ve son sezonuyla sona ermesi yönünde. HBO yapımı ‘House of the Dragon’ BluTV’de izleyicilerle buluşuyor.

HBO duyurdu: House of Dragon'un üçüncü sezonu da gelecekHBO duyurdu: House of Dragon’un üçüncü sezonu da gelecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.