Gerard Depardieu bir kere daha cinsel saldırı nedeniyle gözaltında

Daha önce 13 kadına cinsel taciz ve saldırıyla suçlanan oyuncu Gerard Depardieu iki ayrı cinsel saldırı suçlaması nedeniyle gözaltına alındı. Suçlamalar 2014 ve 2021'deki iki film setindeki taciz iddialarıyla ilgili.

Kültür Sanat 30 Nisan 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Gerard Depardieu'nün son dönemde adı cinsel saldırı iddialarıyla anılıyordu.

Daha önce 13 kadın tarafından cinsel taciz ve saldırıyla suçlanan Fransız oyuncu Gerard Depardieu bir kere daha cinsel saldırı iddialarıyla gündemde. Fransız basınına göre oyuncu iki ayrı cinsel saldırı suçlaması nedeniyle gözaltına alındı.

Polis kaynaklarına göre Depardieu iki kadının beyanları nedeniyle sorgulanıyor. Suçlamalardan biri 2014’te bir film setinde, diğeri ise 2021’de başka bir film çekimindeki taciz olayıyla ilgili.

Devam eden davaları var

Depardieu’nun hali hazırda devam eden davaları var. Depardieu hakkında 10’dan fazla kadın cinsel saldırı ve istismar suçlamasıyla şikayetçi. Oyuncu Helene Darras 2007 yılında ‘Disco’ filminin setinde Depardieu’nun cinsel tacizine uğradığını söylemiş ve oyuncuya dava açmıştı. Paris Savcılığı davayı zaman aşımı nedeniyle düşürmüştü. Ancak aktris Charlotte Arnould ile ilgili başka bir dava devam ediyor.

Oyuncu geçen yıl yayınladığı bir açık mektupta “Asla, hiçbir zaman bir kadını istismar etmedim” diyerek iddiaları reddetmişti. Fransız gazetesi Le Monde taciz davalarıyla gündemden düşmeyen Depardieu’nun ülkede bir kültür savaşı cephesi açtığını ve sinema dünyasını böldüğünü yazdı.

ABD merkezli haber sitesi Deadline, Depardieu’nun avukatlarına ulaşmaya çalıştıklarını, ancak konu hakkında bilgi alamadıklarını duyurdu.

Cinsel tacizle suçlanan Lizzo havlu attı: Müziği bırakıyorumCinsel tacizle suçlanan Lizzo havlu attı: Müziği bırakıyorum

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.