Gezgin Salon’a yıldız topluluk: Travis yıllar sonra İstanbul’da

İstanbul, bir yıldız topluluğu daha ağırlamaya hazırlanıyor. 29-30 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek +1 Sunar: Gezgin Salon Festivali'nin programına İskoçya'nın medar-ı iftiharı Travis eklendi.

Kültür Sanat 28 Mayıs 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Travis altı yıllık bir aranın ardından yeniden İstanbul'a geliyor.

‘Why Does it Always Rain on Me, ‘Sing’, ‘Side’ ve daha nice modern klasiğe imza attılar. 1990’da Glasgow’da kurulan indie rock topluluğu Travis, şarkılarını söylemek için İstanbul’a geliyor. En son 2018’de şehre gelen İskoç topluluk, +1 Sunar: Gezgin Salon Festivali kapsamında 29 Haziran’da Bonus Parkorman’da sahne alacak. Böylece 29-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek festivalin programı da netleşmiş oldu.

Travis ‘Sing’i dünyaya söylüyor

İlk albümlerini kurulduktan tam yedi yıl sonra 1997’de ‘Good Feeling’ adıyla yayınlayan Travis, uluslararası bilinirliklerini 2001 çıkışlı ‘The Invisible Band’ albümlerine borçlu. Grubun üçüncü stüdyo albümü olma özelliği taşıyan bu çalışmanın açılış şarkısı ‘Sing’ aradan geçen neredeyse çeyrek yüzyıl karşısında git gide daha da güzelleşmeyi başarıyor. Britanya adasının güneyinden kuzeyine büyük beğeni toplayan bu albüm kısa sürede Avrupa’nın geri kalanında da ses getirirken Türkiye’de de o dönem radyolarda sık sık çalınıyordu.

2003 yılında yayınladıkları ’12 Memories’ sonrası grup bir süre sessizliğe gömülse de 2007’de ‘The Boy with No Name’ ile geri gelmişti. Özellikle 2000’lerin başlarında Brit Pop-Rock türünün önemli topluluklarından biri olmayı başaran grup, kendilerine has geliştirdikleri sesleriyle beğeni toplayan bir karakteristik müzik de oluşturdu. Ülkeleri İskoçya’nın doğası ve coğrafyasından da izler taşıyan şarkılarıyla Travis, son olarak 2020’de pandeminin o yıkıcı günlerinde ’10 Songs’ adını taşıyan albümünü yayınlamıştı.

Festival programına eklenen bir diğer isim Miles Kane

2021’de onları uluslararası şöhrete taşıyan albümleri ‘The Invisible Band’in 20. yılı şerefine yeniden yayınlayan Travis bir yandan da konserlerine durmaksızın devam ediyor. Ülkeleri İskoçya’nın yanı sıra İngiltere ve Avrupa’nın pek çok şehrinde konser vermeye devam eden topluluk turneleri kapsamında +1 Sunar: Gezgin Salon Festivali’nin ilk akşamının kapanışında sahnede olacak. Festival programına İskoç grupla birlikte müziğin yükselen ismi Miles Kane de eklendi. Kane geride bıraktığımız haftada da iki gece üst üste Salon İKSV’de müzikseverlerle buluşmuştu.

İki günlük müzik maratonunun diğer yıldızlarına gelecek olursak; Daha önce açıklandığı üzere Parcels, La Femme, Stavroz, Büyük Ev Ablukada, ENGIN, Hey! Douglas, Monsieur Minimal, Oceanvs Orientalis, Bade ve Elektro Hafız +1 Sunar: Gezgil Salon Festivali kapsamında sahne alacak.

Fazıl Say'dan gündüze ve geceye adanmış bir albümFazıl Say’dan gündüze ve geceye adanmış bir albüm

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.