Gladyatör geri dönüyor: Russell Crowe ise rol almadığı için üzgün

Ridley Scott’un epik aksiyon filmi ‘Gladyatör’ yeni bir hikaye ve oyuncu kadrosuyla geri dönüyor. 2000 yapımı ilk "Gladyatör'de En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını kazanan Russell Crowe "Bu filmin kalbimde özel bir yeri var" dese de filmde rol almadığı için biraz üzgün.

Kültür Sanat 11 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Ridley Scott’un epik aksiyon filmi ‘Gladyatör’ geri dönüyor. Gladyatör dövüşlerinin ve savaş sahnelerinin yanı sıra, Roma İmparatorluğu’nun sosyal ve politik yapısını da ele alan film, 20 yılı aşkın sürenin ardından yeni bir hikaye ve oyuncu kadrosuyla seyirci karşısına gelecek.

Dönüşler her zaman heyecan uyandırır, geçmişi yad ettirir, biraz da “Ah o eski günler…” dedirtir. Hatta biraz “Gelen, gideni aratacak mı?” endişesi de yaratır. Bu durum sadece seyirci için değil, film ekipleri için de geçerliymiş. Öğrendik ki, ‘Gladyatör’deki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ını kazanan Russell Crowe da bu hisleri -en azından bir kısmını- paylaşıyor.

Scott’ın ‘Gladyatör 2’yi çekeceğinin ortaya çıkmasıyla Crowe bir beklenti içine girdi mi? Kendisiyle yapılan bir söyleşide Crowe öncelikle Ridley Scott’ın Gladyatör dünyasına geri dönmesine sevindiğini söyledi: “Ridley Scott’a güvenim tam, filmle ilgili detayları bilemiyorum ama gerekli hazırlıkların yapıldığına eminim. Son 24 yıldır Ridley Scott’ın aklında muhtemelen daha iyisini yapabileceğini düşündüğü şeyler olduğundan eminim. Bence Ridley, o dünyaya geri dönmek ve ilkiyle aynı gösteri seviyesinde bir şey yaratmak isteyecek.”

“Gladyatör’ün kalbimde özel bir yeri var”

Crowe’dan bir de itiraf geldi. Gladyatör’ün vizyona girdiğindeki gençliğini hatırlayan ve projenin kendisine büyük bir deneyim kazandırdığını söyleyen oyuncu, “birazcık kıskançlık” duyduğunu da söyledi. Filmin kendisi için neden özel olduğunu da  “Çektiğiniz her filmde bu kadar uzun ömürlü olmuyorsunuz, bu yüzden açıkçası kalbimde özel bir yeri var” diyerek açıkladı.

Gladyatör 2 hakkında neler biliyoruz?

Crowe’un kıskançlığı, yerini “Biz en iyisini yapmıştık” rahatlamasına bırakacak mı, şimdilik bir şey söylemek için erken. Zira ‘Gladyatör 2’ hakkında sadece birkaç ayrıntı biliyoruz. Kesinleşen bilgiler de var tabii. Filmin başrolünde son olarak ‘Güneş Sonrası/ Aftersun’ ile En İyi Erkek Oyuncu Oscar adaylığı kazanan Paul Mescal’ı izleyeceğiz. Mescal, Maximus ve sevgilisi Lucilla’nın oğlu Lucius’u canlandıracak. Devam filmi, ilk filmin bitiminden yıllar sonra başlayacak ve Lucius’un yetişkin bir adam olarak hikayesini anlatacak. Paul Mescal’a ayrıca Barry Keoghan ve Denzel Washington da eşlik edecek. Senaryosunu David Scarpa’nın yazdığı filmde tanıdık simalar da var. Kostüm tasarımcısı Janty Yates ve yapım tasarımcısı Arthur Max, orjinal yapımın ardından devam filminde de görev alacaklar. ‘Gladyatör 2’nin Kasım 2024’te vizyona girmesi bekleniyor. 

Altın Aslan'lı filmimiz festivale gelmiştir!Altın Aslan’lı filmimiz festivale gelmiştir!



10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.